Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Фото: БСС (ФБ), Семиз Аличић

Фото: БСС (ФБ), Семиз Аличић

БОКС: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

Шапчани оправдали поверење

Два боксера из нашег града остварила три победе. На дебију изборили пласман у осмине финала. Потврдили статус олимпијских нада већ за Париз 2024. године. Порази од искуснијих
Дуо боксера из Шапца дебитантским наступом на Светском сениорском првенству оправдали су указано поверење и практично најавили да је пред њима још много великих такмичења, док су снови о Олимпијским играма све реалнији. Од медаље су их делила два корака, но иако најмлађи, успели су да савладају три ривала и парирају у мечевима где су изгубили.

Семиз Аличић је у лакој категорији (до 60 кг) остварио две победе. Једногласним одлукама судија, савладао је репрезентативца ирске Џона Халеа и представника Лаоса Валтера Оупатану. У мечу за четвртфинале у свакој од рунди су одлучивале нијансе, но као победник је изашао Литванац Едгарас Скурделисе. Сви ривали су били старији.

Бокс ван Игара?
Олимпијске игре су сан многих спортиста, али чини се да постоји могућност да остану недосањани за наредне генерације. Како преноси „Спортски журнал“, председник МОК Томас Бах поменуо је за француски „Лекип“ могућност да дизање тегова и бокс изгубе олимпијски статус. Замерка првог човека МОК за бокс је корупција у АИБА и афере са судијским одлукама на ОИ у Рио де Жанеиру, као и одлука да се Београду додели Светско првенсто упркос сложеним односима Србије и администрације у Приштини, што је, према мишљењу Баха имплицирало забрану за учеснике са територије АП Косово и Метохија.


Омер Аметовић је носио грб Србије у минимум категорији (до 48 кг). У шеснаестини финала је доминантно савладао Мухамета Умлуа из Турске, одлуком судија 4:1, а заустављен је у осмини финала против једног од фаворита за титулу Казахстанца Темиртаса Зусупова, старијег читаву деценију, такође 4:1. Ово је један од три дуела другог кола где је Боксерски савез Србије био врло незадовољан суђењем арбитара, истичући да је Омер заслужио победу у првој рунди, али су је они додлели ривалу.

Фото: БСС (ФБ),Омер
Аметовић


-Аметовић, Аличић и Мемић су момци од којих се тек очекују врхунски резултати међу сениорима. Они су сада дебитовали и показали да њихово време тек долази. Верујемо да ће они „исковати“ медаље већ на Европском првенству следеће године. Имају квалитет, храброст и жељу за победом у дресу Србије и они су наша свтла будућност – истакао је селектор Србије Милан Пиперски.

Светски шампионат траје до суботе, 6. новембра. У уторак су боксовани четвртфинални мечеви. Наредни шампионат света је у Ташкенту (Узбекистан), док је помињано Европско првенство у Кракову (Пољска).
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa