Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Појачан рад инспекција

За утврђене неправилности изречене су следеће мере: два налога од по 150. 000 динара; један налог од 30. 000 динара и четири налога од по 5. 000 динара. Изречена је једна мера забране обављања делатности.
Према подацима Кризног штаба, који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије у порасту је број заражених, хоспитализованих, лица за прегледе у ковид амбулантама и преминулих. Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Инспекцијским органима локалних самоуправа, комуналној милицији и републичким инспекцијама које су ангажоване у контролама, у суботу 23. октобра су достављени инструкција и Уредба о допуни Уредбе Владе Републике Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 22. 10. 2021. године.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Oд четвртка 28. октобра до понедељка 01. новембра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције. Обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи и даље је на снази. Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно, по утврђеној динамици.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.
Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Од четвртка 28. октобра до понедељка 01. нoвембра спроведено је 984 надзора, у којима је учествовало 95 инспектора. Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили три неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника и корона редара. За утврђене неправилности изречене су следеће мере: два налога од по 150. 000 динара; један налог од 30. 000 динара и четири налога од по 5. 000 динара. Изречена је једна мера забране обављања делатности.

Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају да се ситуација погоршава. Апелује се на грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa