Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Твоје идеје, твоја будућност
Наградни ликовни конкурс ЕУ за средњошколце из Србије

Твоје идеје, твоја будућност

Конкурс је и прилика да се препознају, охрабре и награде уметнички надарени и друштвено ангажовани ђаци средњих школа, као и саме школе које предано пружају подршку креативном развоју младих у општинама укљученим у Програм
Делегација Европске уније у сарадњи са Министарством за европске интеграције, расписала је ликовни конкурс под називом „Твоје идеје, твоја будућност“ за средњошколце из 99 градова и општина у Србији.
Конкурс траје до 25. новембра, а 12 најбољих радова наћи ће се на страницама календара ЕУ ПРО Плус програма за наредну 2022. годину, а њихови аутори ће бити награђени лаптоп, таблет рачунарима и мобилним телефонима.

-Овогодишња идеја конкурса да мотивише младе људе да у ликовној техници прикажу који би пројекат учинио њихов родни град бољим местом за живот младих и које промене би они могли да покрену, како би користио целој друштвеној заједници, што би младе задржало да остану да живе и раде у својим родним местима, истакли су организатори.

Ђаци из свих школа, као и шира јавност, моћи ће да гласају онлајн, на интернет страници програма ЕУ ПРО Плус и тако одаберу својих 12 фаворита из сужене конкуренције од 20 радова, коју ће претходно одабрати интерни жири.

Онлајн гласање се отвара након затварања конкурса и траје пет дана, а глас публике учествоваће као пети члан жирија и уз тај глас чланови жирија ће направити избор од 12 најбољих радова.
Она школа која се покаже као најбоља у организацији интерних школских такмичења добиће као награду лаптоп и пројектор.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa