Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ДОНАЦИЈОМ МИНИСТАРСТВА ПРОШИРЕН ВОЗНИ ПАРК ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

Лакше и брже до најудаљенијих крајева

Оба возила која су добијена од Министарства су набављена из средстава Европске уније. Вујковић је истакао да је ЕУ овој установи помогла на више начина
Возни парк Завода за јавно здравље Шабац сада броји укупно 14 возила. Донација од два возила стигла је од Министарства здравља и она су опредељена за Центар за конролу и превенцију болести у овој установи.

-Нова возила ће нам омоугућити да лакше и брже стигнемо до најудаљенијих делова нашег округа. Након донације једног сецијализованог возила у септембру, које је опремљено преносивим фрижидером и додатном опремом за обезбеђивање хладног ланца и транспорта вакцина до свих здравствених станица у Мачванском округу, јуче смо преузели ново возило марке Шкода. Крајем прошле године из сопствених средстава смо набавили Дачију докер, које је опредељено нашем центру за хигијену и хуману екологију. Сада имамо укупно 14 возила, што је озбиљан ниво који ће нам омогућити да се лакше боримо, не само са пандемијом, него са свим изазовима који угрожавају и животну средину и здравље грађана, рекао је директор ЗЗЈЗ др Бранко Вујковић.

Фото: Глас Подриња


Оба возила која су добијена од Министарства су набављена из средстава Европске уније. Вујковић је истакао да је ЕУ овој установи помогла на више начина.

-Поред куповине возила и обезбеђивања средстава ЕУ нам је омогућила да запослимо и дефицитарни кадар. Тренутно је девет младих људи који нам помажу у борби са пандемијом финансирано од средстава ЕУ. Показало се колико је важно када имамо снажан здравствени систем. Спремнос ЗЗЈЗ да брзо реагују је кључна у борби са свим врстама заразних болести. Уверен сам да ће држава наставити да улаже и у систем јавног здравља, али и у целокупни здравствени систем Републике Србије, рекао је Бранко Вујковић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa