Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Конференција за медије ГО Српске напредне странке Шабац

Све обећано ћемо испунити

Народни посланик и члан Повереништва СНС Шабац истакао да СНС има никада већу подршку у граду. Истиче да ће све обећано бити испуњено у предвиђеним роковима, наглашавајући да је део тога већ и урађен. Циљ равномерни развој Шапца
Српска напредна странка ужива никада већу подршку у Шапцу, јер, како је истакнуто на конференцији за медије повереништва странке, они не дају лажна, већ реална обећања и испуњавају их. Већ је урађено много у протеклих годину дана, а све обећано у предизборној кампањи биће реализовано у предвиђеним роковима, истакао је члан Повереништва и народни посланик у Скупштини Србије др Бобан Бирманчевић.
-Хвала грађанима на указаном поверењу и стрпљењу. Сигуран сам да смо ми прва странка која поносно јавности показује флајер са предизборним обећањима годину дана касније где доказујемо да смо нешто већ реализовали, а у свему другом смо на путу реализације. Иако је наведен рок за реализацију свих планова 2025. година, уверен сам да ћемо и раније привести крају све оно због чега смо добили велику подршку грађана Шапца на претходним изборима и због чега и данас нама грађани верују - рекао је Бирманчевић и додао да се буџет троши равномерно, у складу са реалним потребама, те да је циљ актуелне градске управе равномерни развој свих делова Шапца.

Не желимо и нећемо да задужујемо грађане новим кредитима, нити узимамо новчана средства од њих. Послујемо по закону


-Смањили смо цену вртића, обезбеђен је бесплатан градски превоз за пензионере, успостављена је добра сарадња са свим министарствима. Приходи у буџету су повећани, завршени су радови у ОШ “Мајур” где је планирана реконструкција и нова фискултурна сала, обезбеђена су средства за реконструкцију Опште болнице. Нови мост ће бити завршен пре рока, напредује планирано на изградњи брзе саобраћајнице Шабац - Лозница за коју је Република издвојила 500 милиона евра. Поносни смо на сарадњу са нашом државом и у свим пројектима имамо њену помоћ.

Санација водоводне мреже и изградња канализационе мреже ће бити настављена и у 2022. години, истакнуто је на конференцији.

-Водоводна мрежа се развија у пет праваца. У плану је 150 км канализационе мреже на градском, приградском и сеоском подручју. Улажемо у путну инфраструктуру. Изградићемо 70 км различитих локалних путева. Радови су већ почели у Волујцу и селу Двориште, а већ су опредељена средства од 266 милиона динара (половину обезбедила држава, половину локална самоуправа) за 30 км локалних путева у 12 села. Док временске прилике дозволе, радићемо на томе, а уколико не дозволе, настављамо одмах на почетку наредне грађевинске сезоне. Део обећања је и чишћење корита реке Добраве и сређивање свих канала како се не би поновила 2014. година. Наша држава је поправила насипе на Сави, те грађани немају разлога да брину како се догађаји од пре седам година могу поновити.

Захваљујући Телекому Србија, додао је Бирманчевић, ускоро ће до сваког стана, до сваке куће бити спроведена нова оптичка мрежа, најбржа у овом делу Европе, што није део предизборних обећања, али је још један сегмент који је актуелна градска власт омогућила својим суграђанима.

Бирманчевић је истакао да нова градска власт није подигла ниједан динар кредита.

На новинарско питање о поступку против лидера странке Заједно за Србију и бившег градоначелника Небојше Зеленовића због његове објаве на твитеру где је упоредио број чланова Срспке напредне странке, између осталог и са бројем чланова Националсоцијалистичке партије Немачке, Бирманчевић је рекао да грађани Шапца добро знају ко је ко, што су показали на изборима.
-Чекали смо две године на позив из тужилаштва, али нећемо одустати, Зеленовић ће бити процесуиран. Објава је доказ колико су у питању бескрупулозни људи. Он није само бивши градоначелник, већ по подршци могу рећи и бивши политичар. Судски органи ће да раде свој посао, а наш приоритет су школе, инфраструктура, инвестиције, нова радна места, а не бивши. Српска напредна странка има 11.000 чланова у Шапцу, добила је убедљиво највећу подршку на претходним локалним изборима - истакао је Бирманчевић


-Не желимо и нећемо да задужујемо грађане новим кредитима, нити узимамо новчана средства од њих. Послујемо по закону и поносно смо да смо све кадровске промене у јавним предузећима реализовали у складу са законом - навео је Бирманчевић.

Као врло значајне, не само у материјалном, него и у емотивном смислу члан повереништва СНС Шабац подвукао је куповину спортске хале “Зорка” и скори почетак радова на изградњи комплекса базена на отвореном.

-Први пут је хала у власништву Града Шапца и поново ће у њој сви моћи да гледају врхунске спортске догађаје. Пре годину и по дана корисници дворане су буквално истерани из тог објекта. Сигуран сам да је катанац на брави хале “Зорка” био катанац на политику Небојше Зеленовића и претходне власти. У 2022. години планиран је почетак изградње комплекса отворених базена (олимпијски, средњи и дечји) у близини хале “Зорка” и близу затвореног Градског базена.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa