Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Најмлађи и најбољи: ВК Сава

Најмлађи и најбољи: ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Сава самостално на врху

Млади ватерполсити шабачке ватерполо школе настављају низ победа и ван свих очекивања су после пет кола само на врху Прве Б лиге. Када се погледа табела, јасно је да распоред није био ни мало лак. На списку савладних ривала су екипе из горњег дела. Побеђени су, у овом тренутку: другопласиран, трећепласиран, четвртопласиран и шестопласиран тим табеле. Једно кикиндски ЖАК се умешао међу њих на позицији пет. Најмлађа екипа је показала највише.

-Иузетно сам задовољан приступом и залагањем мојих момака. Наш превасходни циљ је да играмо без страха и увек своју игру, никада да се прилагођавамо ривалу. Идеалан је старт, још важније од бодова је то што су показали против Сингидунума да више нису деца и да могу да се врате из тешких ситуација. То су деца из наше школе и циљ је њихов развој, да сваком ривалу приступају једнако. Најискуснији играчи код нас имају 21 годину, први голман је рођен 2007, стрелци неких голова су дечаци од 13, 14 година. Све то показује колико су велики резултати – рекао је тренер „Саве“ Никола Цар.

Сава – Сингидунум 13:11 (2:3, 6:4, 1:3, 4:1)
Градски базен. Гледалаца: 300. Судије: Николић и Стефановић. Искључења: Сава 10, Сингидунум 14. Петерци: Сава 2 (2), Сингидунум 2 (2)
САВА; Алимпић, Ераковић 3, Бабић, Лукић 1, Марић 2, Табовић 2, Савковић 1, Бојић 1, Пантелић 2, Михаиловић, Лазић, Новаковић, Гошић, Јовановић 1.
СИНГИДУНУМ: Каличанин, М. Александров, Милићевић 5, Ђуришић, Д. Александров 2, Обрадовић, Вл. Ивановић 1, Карапанџа, Сученок, Ва. Ивановић 2, Лазаревић 1, Шкопеља, Станошевић, Кокановић.


Управо ће поменути ЖАК бити следећи ривал. Много искуснији тим, са традицијом европских наступа, играчима са искуством најјачих такмичења, искусним: Јовановићем, Будурином, Марјановићем на голу.

-Сваки меч таргетирамо победу, не бежимо од вишег ранга, али није нам ни приоритет. Не страхујемо од успеха. Увек је у Кикинди тешко, имају врло искусне ватерполисте, али и то је испит за моје играче. Они не страхују од ривала, пуни су самопоуздања и радујемо се новом дербију – додаје Цар.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa