Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
ФУДБАЛ: РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ

Поверење у Лукића и Павловића

Репрезентација Србије игра у недељу одлучујући меч за пласман на Светско фудбалско првенство у Катару 2022. године. Највероватније ће на терену доскорашњег шампиона Европе, Португала, бити потребан тријумф за освајање првог места и директан пласман, а у том покушају, као и у читавом квалификационом циклусу селектор Драган Стојковић је на списак уврстио двојац из Шапца, односно играче из Варне и Јевремовца.

Алтернатива на средини терена је Саша Лукић везни играч екипе Торина у Серији А, док је углавном стандардан у стартној постави међу дефанзивцима Страхиња Павловић, халф француског Монака.
Током квалификација за репрезентацију је дебитовао још један играч са нашег подручја, Вељко Бирманчевић, офанзивац шведског Малмеа, учесника Лиге шампиона. Лукић и Павловић су играли за млађе категорије шабачког Савациума, док је Бирманчевић прве кораке направио у ОФК Шапцу.

Пре меча против Португала, Србија вечерас (четвртак) од 18 часова игра припремни меч против Катара. У случају да не освоји прво место Србија ће пут до Катара морати да потражи кроз бараж мечеве наредног пролећа.

Светско првенство ће трајати од 21. новембра до 18. децембра.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa