Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЧНОГ СИСТЕМА У КОЦЕЉЕВИ

НОВО ЛИЦЕ УЛИЦЕ

Асфалтирана Доситејева улица у Коцељеви. Радови на ревитализацији општинског пута у Ћуковинама. Почела изградња још неколико улица у седишту општине
Једна од важнијих улица у Коцељеви, Доситејева, у којој се налазе основна и средња школа као и спортска сала, недавно је асфалтирана. Урађен је коловоз у дужини од 315 метара, комплетна расвета, а ускоро ће, према речима надлежних из општинске дирекције за путеве, бити асфалтирани тротоари и паркинг места.
Годинама уназад у изградњу и ревитализацију уличног система најмање се улагало. Од укупне дужине уличне мреже, око 15 километара је под асфалтом, док је нешто више од једне трећине без савременог коловозног застора. Од 42 улице у седишту општине више од половине је делимично или потпуно неасфалтирано.
У циљу инфраструктурног развоја који би допринео привредном развоју, расту запошљавања и подизању стандарда грађана ова општина је неколико пута безуспешно конкурисала за средства код НИП. Стога је руководство одлучило да из буџета издвоји око 17 милиона динара како би савремени коловоз добиле улице у Новом насељу.
Како је саопштено у Дирекцији планирани су радови у улици Лазе Лазаревића, Нушићевој (део између Л.Лазаревића и Карађорђеве), делу Карађорђеве и у улици Десанке Максимовић, од Николе Ђукића до 23. септембра. Асфалт ће, када радови буду завршени, добити 715 метара уличног система. Лозничка фирма “Стобекс“, која је изабрана за најповољнијег извођача, предвидела је рок од месец дана за завршетак радова, па би становници овог дела Коцељеве, уколико временске прилике буду ишле на руку, могли очекивати нови изглед својих улица већ крајем наредног месеца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa