Инфо

18. новембар 2021.18. нов 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Реконструкција Зграде културе Мишар

Вредност радова 23 милиона

У току су радови на реконструкцији Зграде културе Мишар чија је вредност 23 милона динара. Део средстава добијен је на конкурсу Министарства културе и информисања путем пројекта, док је Град за ову намену из буџета определио осам милиона.

-У наредних 90 дана имаћемо једно потпуно ново здање спремно за употребу. Фирма „Јастребац“ из Смедерева задужена је за радове, те су први радови започети на кровној конструкцији, али се очекује да и други делови буду санирани. Тежимо ка томе да аматерска друштва, фолклорна друштва, позоришне трупе и Задужбинско друштво има адекватне услове за рад и да Мишар на туристичкој мапи буде заступљен – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Зграда културе Мишар подигнута је 1948. године, те је реновирање објекта било неопходно како би били санирани сви постојећи проблеми и недостаци.

-Мишар је од великог значаја, како локалног, тако и националног. Веома нас радује што је на конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу“ 2021. године добијено 15 милиона за адаптацију зграде. Уз осам милона опредељених од стране Града, укупно 23 милиона су планирана за прву фазу пројекта „Мишар- прошлост, садашњост, будућност“. Након завршетка радова зграда ће добити нову употребну вредност, како би била формирана стална поставка посвећена боју на Мишару – рекао је Дејан Живановић менаџер пројекта „Мишар- прошлост, садашњост, будућност“.

Председник Савета месне заједнице Мишар Дарко Николић истиче да је реконструкција Дома културе од великог значаја за мештане.
-Захвалност дугујемо онима који су нам помогли да објекат буде адапитиран и у функцији за потребе заједнице, као и културне садржаје који ће у наредном периоду бити реализовани.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa