Инфо

18. новембар 2021.18. нов 2021.
Регион у фокусу: ВК Шабац

Регион у фокусу: ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Регионални изазови

Земун је солидан спаринг партнер и утисак је да је комбиновани тим Шапчана одиграо довољно за сигурну победу. Недељу, две Супер лига није у фокусу шабачких ватерполиста, већ први турнир Регионалне лиге. Шампион Србије из 2019. године неће морати далеко да путује, само до Београда, где ће улогу домаћина турнира имати први фаворит вероватно и Лиге, екипа Новог Београда, а у групи су два хрватска великана Југ и Младост, представници Црне Горе Јадран и Будва и три српска представника Шабац, Партизан и Нови Београд.

Биће ово први од укупно три лигашка турнира. Траје од 24. до 27. новембра. Читав систем такмичења конципиран је тако да на тим турнирима сваки од ривала против других из групе одигра по две утакмице након којих се формира коначна табела групе. Два првопласирана тима ће изборити пласман на финални турнир. Преостала два надметања су од 20. до 22. јануар, односно од 17. до 19. фебруара.

Шабац - Земун 15:10 (4:2, 4:4, 4:2, 3:2)
Градски базен. Гледалаца: 300. Судије: Шукић и Прлић. Искључења: Шабац 9, Земун 6. Петерци: Шабац 3 (2), Земун 2 (1).
ШАБАЦ; Филиповић, Жежељ, Марковић 5, Репановић, Копцев 1, Васовић 2, Митровић, Станић, Тубић, Мараш, Стојановић 3, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић 4.
ЗЕМУН: Тановић, Михаиловић, Јовић 1, Ковачевић 1, Перковић 2, Илић 1, Ђурић, Андрејевић 2, Алексић, Поповић 1, Тимотијевић 2, Митровић, Дмитровић, Јапунџић.


Шапчанима Регионална лига није приоритет, али је прилика да се провере снаге са врхунским тимовима. У групи су Нови Београд, тим за амбицијама да буде шампион Европе, фаворит из сенке за то звање, дубровачки Југ, велика Младост која попут Шапца није изборила пласман у полуфинале Еврокупа, Партизан пун самопоуздања после тријумфа над Звездом, Радничким и Шапцом у Супер лиги и појачани црногорски тимови. Другу групу Прве регионалне лиге чине: Ц. Звезда, Раднички, Јадран Сплит, Соларис Шибеник, Морнар Сплит и Приморац Котор, а први турнир је у Сплиту. Фаворити су Раднички и Јадран.
После мечева у Београду, Шабац чекају три тешка дуела у две недеље, у оквиру Супер лиге. Најпре гостовање Новом Београду (04.12), а онда два дуела против Звезде у Шапцу (11.12. и 18.12) четвртфинале Купа и домаћа Лига.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa