Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Спајање грађана и привреде
Обуке за незапослене у Центру за стручно усавршавање Шабац

Спајање грађана и привреде

Oбуке су само једна од активних мера града у циљу смањења стопе незапослености грађана са циљем њиховог оснаживања и развоја компетенција на тржишту рада. Обуку за основе коришћења рачунара, енглески језик (А1 ниво) и рад на нумерички управљаној глодалици (CNC машини) похађаће 48 полазника
У оквиру Локалног акционог плана запошљавања града Шапца у Центру за стручно усавршавање биће организоване три едукације за незапослена лица. Обуку за основе коришћења рачунара, енглески језик (А1 ниво) и рад на нумерички управљаној глодалици (CNC машини) похађаће 48 полазника који ће стећи неопходна знања и вештине потребне за лакши проналазак посла.

-Град спроводи активне мере политике запошљавања грађана, а показатељ је и велико интересовање за обуке у Центру који је акредитован за овај вид едукације. Сигуран сам да ће завршене обуке омогућити нашим суграђанима да на најбољи начин дођу до нових знања, нових вештина како би активније учествовали у тражењу посла - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да ће долазак нових компанија у град омогућити веће шансе за боље услове рада.

Фото: "Глас Подриња"


-Довођењем инвеститора град Шабац омогућава боља радна места, као и широк спектар понуде, а са сертификатима могу да дођу до сигурног извора прихода. Осим теоријског знања полазници ће имати прилику да прођу и практични део у компанији Галеб и ЦСУ, што им отвара врата фирми које послују у Шапцу. Трудимо се да овим активностима изађемо у сусрет нашим суграђанима и смањимо стопу незапослености у граду - закључио је градоначелник.

Поменуте обуке су само једна од активних мера града у циљу смањења стопе незапослености грађана са циљем њиховог оснаживања и развоја компетенција на тржишту рада.

Довођењем инвеститора град Шабац омогућава боља радна места, као и широк спектар понуде, а са сертификатима могу да дођу до сигурног извора прихода. Осим теоријског знања полазници ће имати прилику да прођу и практични део у компанији Галеб и ЦСУ, што им отвара врата фирми које послују у Шапцу


-До специфичних обука смо дошли на основу истраживања потреба привреде, те је начин одвијања едукације у том маниру. Као што је поменуто део активности ће бити реализован у Тренинг центру, а други део код наших привредника, што је веома добра комбинација. Идеја је потекла од Савета за запошљавање, а део је пројекта са Аустријском развојном агенцијом ( SEED програм). Овим показујемо да су сви наши програми и пројекти одрживи, јер одговарају на потребе привреде и по завршетку самог пројектног рока - навео је председник Скупштине града Немања Пајић и најавио SEED III пројекат којим је предвиђено проширење капацитета Тренинг центра са новим акредитованим програмима и обукама.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa