Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Шабачка гимназија обележила 184 године постојања и рада

У сусрет јубилеју

„Увек тежимо ка бољим резултатима и успесима. То није лако у времену када ђаци уче у посебним условима већ две године. Ипак, најталентованији и најбољи нас инспиришу да храбро наставимо на путу знања. Надамо се да ћемо јубилеј, 185 година, дочекати у другачијим околностима“, навела је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић
Шабачка гимназија поводом 184 године постојања и рада, у оквиру припрема за прославу великог јубилеја који следи, организовала је пригодни програм. Као једна од најстаријих образовних установа у граду изнедрила је бројне талентоване младе људе. Дан школе, 18. новембар, био је повод за промоцију књиге матуранткиње Емилије Станојловић.

-Под сводовима ове школе која дуже време негује култ лепе речи стасали су Лаза Лазаревић, Јанко Веселиновић, Станислав Винавер, Коста Абрашевић, имамо богат лексикон писаца којима можемо да се подичимо и ова библиотека сведочи о томе. Један део посвећен је искључиво радовима наших познатих писаца, али и научника, који су пронели славу Шабачке гимназије широм света - навела је директорка

Шабачке гимназије Маријана Исаковић и истакла да се Емилија “појављује на књижевном небу са првом песничком и прозном збирком”.

Фото: "Глас Подриња"


Увек тежимо ка бољим резултатима и успесима. То није лако у времену када ђаци уче у посебним условима већ две године. Ипак, најталентованији и најбољи нас инспиришу да храбро наставимо на путу знања. Надамо се да ћемо јубилеј, 185 година, дочекати у другачијим оклностима


-У свакој генерацији имамо неколико талентованих ученика који лепо пишу, уписују књиженост и живе лепоту писане речи, што нам је потврда да нема опасности за библиотеке, књиге, ни за стваралаштво, јер ће таленат спасти свет. Улазимо у прославу великог јубилеја где ћемо се трудити да афирмишемо резултате ученика на свим пољима.

У поподневним часовима, 18. новембра, одржана је Свечана седница Наставничког већа, а потом и пригодни програм под називом „Наше песме , наши снови“ који су припремили чланови драмске секције под руководством Иване Исаиловић , професорке српског језика и књижевности.

-У тешким временима важно је не клонути, опстати и устати. Обележавањем дана школе покушали смо да направимо илузију нормалности, да поверујемо да смо се вратили у регуларне токове живота. Тешка времена се лакше савладавају ако снагу пронађемо у породици, заједништву и стремимо ка истом циљу.
Наша породица је велика, снажна, јер је чине ученици, професори, родитељи, бивши гимназијалци, као и сви они који воле и поштују Шабачку гимназију – поручила је директорка Маријана Исаковић и нагласила да је циљ образовне установе да остану најбољи.

-Увек тежимо ка бољим резултатима и успесима. То није лако у времену када ђаци уче у посебним условима већ две године. Ипак, најталентованији и најбољи нас инспиришу да храбро наставимо на путу знања. Надамо се да ћемо јубилеј, 185 година, дочекати у другачијим околностима.

У сусрет великом јубилеју у припреми је и изложба ликовног стваралаштва ученика под називом „Сан о Кини“, а изложбу организује магистар Душан Нешковић, професор ликовне културе.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa