Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
„Чиста Србија“ у Богатићу
ОДБОРНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ПОДРЖАЛИ ИДЕЈУ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

„Чиста Србија“ у Богатићу

Идеја председника Србије Александра Вучића о стављању општине Богатић, заједно са 75 других у први ред за изградњу канализационе мреже, преко потребне и од животног значаја за житеље овог краја, добила је своју потврду на недавној седници Скупштине општине Богатић, када су одборници усвојили предлог Одлуке о плану детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода Салаш Црнобарски. То је и значајан део Програма „Чиста Србија“, који је недавно покренуо председник Србије.

-Ово је врло значајно питање за нашу општину и ту нема спорења. Канализација нам је свима неопходна. Овим је „папирнати“ део приведен крају. Надамо се ускоро и конкретним радовима на терену, објаснио је овим поводом председник општине Богатић Милан Дамњановић.

Драган Јосиповић из Одељења за урбанизам ове локалне самоуправе каже да је за један од два постројења за пречишћавање отпадних вода у општини опредељена парцела садашње привремене депоније у Салашу Црнобарском, а почетком године Скупштина је донела Одлуку о измени плана детаљне регулације.

-Након тога је спроведена процедура раног јавног увида и јавног увида. Усвојен је Нацрт плана од стране Комисије за планове општине Богатић и План детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода Салаш Црнобарски, достављен Општинском већу, а после тога нашао се и пред одборницима Скупштине. И они су га усвојили.
Љ.Ђ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa