Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
„Еко Тамнава“ за чистију средину
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

„Еко Тамнава“ за чистију средину

Протекле среде локална самоуправа Општине Владимирци је угостила на скупштини регионалног предузећа за одлагање отпада „Еко Тамнава“ са простора Мачванског и Колубарског округа. Стигли су гости који брину о тој проблематици из Ваљева, Уба, Мионице, Лајковца, Љига, Осечине, Обреновца, Коцељеве и домаћина Владимираца, а у догледно време придружиће се и Мали Зворник, Љубовија и Крупањ. Председник Општине Владимирци Горан Зарић госте је дочекао у дому ученика Посавотамнавске средње школе:

„ Драго нам је да се окупљамо по питању бриге за будућност млађих поколења и болно питање отпада који је свима главобоља. Овај пројекат већ дуго траје а у наредне две године ће надам се заживети реализације овог пројекта да сви одахнемо. Све то са циљем да покажемо колико бринемо о својој средини у којој живимо“ биле су речи добродошлице челног човека Општине Владимирци.

Директор регионалног предузећа „Еко Тамнава“ Зоран Петровић појаснио је ток пројекта који улази у финиш прве фазе која стартује 15. децембра:
„Први део пројекта стартује потписивањем са Европском банком за обнову у развој која треба да резултира оснивањем регионалне депоније „Каленић“, посао вредан 26 милиона евра. Ту практично речено добијају сви уз бригу о местима где одлажу отпад и инфраструктури. Друга фаза која следи после овог посла вредна је 32 милиона евра. Прва фаза стартује почетком пролећа а комплетан пројекат би требао бити реализован за две ипо до три године“ рекао је директор регионалног предузећа „Еко Тамнава“.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је задовољан оним што би овај пројекат донео свима:
„ То је велики корак за нас ка циљу званом зелени округ. На добитку ће бити сви али у првом плану је едукација становништва, јер све пада у воду ако се не решимо лоших навика и не приступи се санацији постојећих депонија. Едукација и само едукација, чак и агресивна, воде нас ка већ реченој жељи да будемо зелени округ“ сумирао је очекивања од овог пројекта начелник Мачванског управног округа.

Тако је протекао први начињен корак у убеђењу свих да је прилика да се учињеним не стидимо генерација које долазе и сачувамо чисту животну средину.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa