Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Сарадња планинара и извиђача

Само храбри иду даље

Завршен пројекат „Ко сме, тај може, ко је храбар иде даље“ . Министарство одбране препознало је идеју и иницијативу ПСД „Цер“ и извиђача као добру, те је подржало реализацију у виду финансијских средстава у износу од 996.000 динара
Поводом завршетка пројекта „Ко сме, тај може, ко је храбар иде даље“ Планинарско-смучарског друштва „Цер“ и Савез извиђача града Шапца у просторијама Месне заједнице Јевремова приређена је изложба фотографија насталих током реализације пројектних активности удружења.

-Веома смо поносни на све оно што смо реализовали током протекла четири месеца и сматрам да је и град поносан на све остварено. Верујем да је сарадња између планинара и и извиђача била веома добра, те смо сарађивали и дружили се у различитим окружењима. Обука у специфичним околностима, на води, познавање гљива и сналажење у шуми, као и маркација стаза на Церу део су пројекта. Морам да истакнем да је била и одлична обука на води коју су организовали извиђачи где су се планинари опробали да веслају. Ово је само један од добрих пројеката, а планирамо да остваримо бројне у наредном периоду– истакла је Соња Живаковић, секретар ПСД „Цер“ нагласивши да је за почетнике који желе да се прикључе потребна удобна обућа, добра воља, ентузијазам за прве кораке на планини.
-Идеја је да што више младих генерација упознамо са лепотом природе и едукујемо, али и инспиришемо да постану планинари/извиђачи, те их позивамо да се јаве како би били део наших удружења и савладали неопходну обуку Да бисмо новим члановима олакшали шетњу маркирали смо стазе на Церу, тако постоје и оне за децу, али и одрасле.

Фото: Глас Подриња


Министарство одбране препознало је идеју и иницијативу ПСД „Цер“ и извиђача као добру, те је подржало реализацију у виду финансијских средстава у износу од 996.000 динара.

-Одлучили смо се да заједнички аплицирамо са пројектом, иако смо слични, али и различити. Сегменти деловања били су традиција, образовање и едукација учесника. Привремено је и решен проблем водоснабдевања Планинарског дома на Липовим водама, јер нам је намера да наредни пројекти буду усмерени ка деци школског узраста. Желимо да на Церу буде учионица на отвореном како би се најмлађи боље упознали са природом и њеним богатствима – каже Дарко Слобода председник ПСД „Цер“ напомињујући да је током протекла четири месеца пројекат обухватио више од 500 учесника.

-Изложба је круна пројекта и рада. Веома смо задовољни и поносни на све који су учествовали –додао је координатор пројекта Пера Трајковић из Одреда извиђача „Вера Благојевић“ Шабац.
М.Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa