Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Извештај са вода
РИБОЛОВ

Извештај са вода

Одлично је радила штука, углавном на кедера али и на варалицу. На реци Сави, на отокама око Дрине као и на шљункарама успешно је ловљена бела риба фидер техником, док је на Мишарској шљункари ловљена бабушка на пловак
У протеклом периоду дошло је до опадања водостаја на свим рекама што је резултирало лакшим обављањем спортског риболова те су и резултати риболоваца били бољи. Заступник спортско-риболовачког клуба „Бистро“ Александар Јовановић рекао је каква је ситуација била на водама у протекле две недеље.

Одлично је радила штука, углавном на кедера али и на варалицу. На реци Сави, на отокама око Дрине као и на шљункарама успешно је ловљена бела риба фидер техником, док је на Мишарској шљункари ловљена бабушка на пловак.

Када је у питању смуђ и он је био активан. Ловљени су и већи примерци, преко 5 килограма, како на варалицу тако и на „мување“. Бандар је одлично ловљен на Мишарској шљункари, углавном су се користиле мале силиконске варалице.

У протеклом периоду дошло је до опадања водостаја на свим рекама што је резултирало лакшим обављањем спортског риболова те су и резултати риболоваца били бољи


Остале рибље врсте су због температуре која се спустила испод десет степени престале да буду активне. Сом и шаран нису ловљени.

Извод из закона о рибарству
Незаконит риболов је кривично дело (дефинисано чланом 277 кривичног законика РС)

- Ко лови рибу или друге водене животиње у време ловостаја или у водама у којима је лов забрањен казниће се новчаном казном или затвором до 6 месеци.

- Ко лови рибу или друге водене животиње експлозивом, електричном струјом, отровом, средствима за омамљивање или на начин штетан за размножавање тих животиња или којим се те животиње масовно уништавају, казниће се затвором до 3 године.

- Казном из става 2 овог члана казниће се и ко лови рибу или друге водене животиње веће биолошке вредности или у већој количини или при лову уништи већу количину риба или других водених животиња.

- Лов рибе у ловостају казна 5.000,00 дин.



- Противзаконито стављање у промет рибе казна 5.000,00 дин

- Пецање без важеће риболовне дозволе казна 2.000,00 дин.

- Лице које не покаже исправе и дозволу за риболов и неомогући чуварима да изврше преглед улова, средстава и алата за риболов казна 2.000,00 дин.

- Поседовање риболовног алата без дозволе (бубњеви,мреже) казна 2.000,00 дин

- Хватање рибе мрежом казна 5.000,00 дин уз одузимање средстава и алата који се пронађе код лица које крши закон.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa