Инфо

2. децембар 2021.2. дец 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА МИТИНГОМ РЕАГОВАЛА НА СУБОТЊА ДЕШАВАЊА

Траже се одговорни

“Нико нема право да било коме забрани слободу кретања” рекао је посланик Бобан Бирманчевић. “Оно што су у суботу урадили на шабачком мосту је за сваку осуду” рекао је одборник др Александар Перановић. “Не сме да се догоди да насилници и они који су брутално претукли Душана Прокића не буду кажњени”, рекао је повереник ГО СНС и градоначелник Шапца Александар Пајић. Ми мостове правимо, не рушимо и не блокирамо, на мостовима не бијемо људе, рекао је Дарко Глишић председник извршног одбора СНС
Српска напредна странка у понедељак је одржала митинг у Шапцу чија је главна порука била “Правда за Душана Прокића”. Са митинга, који је одржан код Основног суда, упућена су три захтева: правда и сигурност за све грађане Србије и правду и сигурност за Душана Прокића; да се процесуирају сви који су учествовали у пребијању на шабачком мосту и да надлежне институције омогуће грађанима да се слободно крећу. Поручили су да ће у супротном узети правду у своје руке и окупљати се и наредних дана.

Подсећамо, Душан Прокић је младић који је повређен приликом инцидента на протесту који је одржан у суботу на шабачком мосту.

Бобан Бирманчевић, Фото: "Глас Подриња"


Како је речено на скупу, Душан Прокић је у суботу, када је кренуо на рођендан странке у Београд “мучки претучен од стране батинаша Небојше Зеленовића”. Наведено је да Душана Прокића очекује тешка операција и да је повређена још неколицина људи који су кренули на страначки догађај.

-Поштени грађани Шапца и Србије налазе се овде испред јавног тужилаштва, да тражимо правду. Први захтев је правда за све Шапчане и све који живе у Србији, за човека који је нападнут на путу за Београд, на 13. рођендан Српске напредне странке. Душан Прокић нападнут је зверски, мучки и ударан је док није задобио тешке телесне повреде. Нико нема право да било коме забрани слободу кретања. Нико никада више неће имати право да то уради ни Шапчанима нити било коме у Србији. После 20 година ослободили смо Шабац и нећемо дозволити да било ко забрани кретање Шапчанима. Они, који су се дрзнули да нападну, ни криве ни дужне, људе који су кренули својим путем, сада себе приказују као жртве. Тражимо да они буду процесуирани. Они који су организовали да се блокира мост и људи морају одговарати у складу са Законом, рекао је народни посланик и одборник у Скупштини града Бобан Бирманчевић.

Александар Перановић, Фото: "Глас Подриња"


Одборник др Александар Перановић истакао је захтев да сви починиоци немилих догађаја из претходних дана морају одговарати. Најавио је да ће, уколико до тога не дође, они овакве скупове правити сваког дана.

-Пре 20 година су исто овако правили блокаде. Овај Шабац неће то да дозволи. Ово је Шабац у ком желим да живим. Оно што су у суботу урадили на шабачком мосту је за сваку осуду. Душан Прокић мора да доживи правду. Они који су га тукли морају да буду кажњени. Нема одустајања од тога. Када смо били опозиција нису нам дали да говоримо на редовно пријављеним скуповима, али ми смо радили сваког дана док нисмо победили Душана Петровића у Шапцу и никада се више неће вратити на власт. Молим вас да Шабац оствари најбољи резултат на изборима у априлу. Смета Зеленовићу напредак Шапца. Сви су чули да су оставили дуг већи од 10 милиона евра, ми то морамо да вратимо, рекао је Перановић.
Градоначелник Шапца и повереник Градског одбора СНС Александар Пајић истакао је да путеви и мостови града Шапца морају да буду слободни, јер је Шабац слободан град.

др Александар Пајић, Фото: "Глас Подриња"


-Овај град је град Александра Вучића зато што Шапчани знају шта је поштење, шта је марљивост, шта је прави лидер и државник. Не смета нам киша, није нам сметао ни снег ни непогоде, јер смо знали да се боримо за праве вредности. Шабац је поносно стао на листу градова у којима је на власти СНС.

Наследили смо огромне дугове. Нисам никада причао о проблемима него смо се сви заједно ухватили у коштац да те проблеме решавамо. Не сме да се догоди да насилници и они који су брутално претукли Душана Прокића не буду кажњени. Те људе мора да стигне правда. Хтели смо мирно да пређемо преко свог моста, да одемо на свечану академију. Седамсто људи је било блокирано због шачице људи који су политички губитници, а који су хтели да узму ствар у своје руке. Нико више не може да блокира град Шабац, рекао је Александар Пајић.

Дарко Глишић, Фото: "Глас Подриња"


На скупу у Шапцу говорио је и председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић и пренео речи председника Србије Александра Вучића да буду смирени и достојанствени.

-Трпели смо овде 20 година жутог зулума који вам је кожу скидао са леђа. Након 20 година, када су у месец дана пет пута изгубили изборе, сада би да вам онемогуће да се слободно крећете и нормално живите. Ми мостове правимо, не рушимо и не блокирамо, на мостовима не бијемо људе, рекао је Дарко Глишић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa