Инфо

2. децембар 2021.2. дец 2021.
Југослав Јосиповић, Фото: Лична архива

Југослав Јосиповић, Фото: Лична архива

МАЧВАНИН НЕСВАКИДАШЊЕГ ХОБИЈА

Фотографијама осваја свет

Деда Владимир који му је послужио као узоран домаћин и човек, рекао је да се зове Југослав и тако је до данас остало. Југослав Јосиповић из Мачванског Белотића, о коме је реч на добром је путу да својим укупним ликом ( стасом и изразом ) привуче пажњу великог дела јавности. Конкретније он то чини позирањем, пред објективима искусних фотографа, који га за то ангажују. Тако, ако вам се случајно догоди да на неком билборду уочите његов лик, нетреба да сте изненађени. Југослав је ту у улози фармера, доктора, пословође и ко зна још којој. Најсигурније је рећи онако како неки искусни фотограф жели и од њега тражи. После долази пласман те фотографије по целом свету, али првенствено оним компанијама које су је наручиле. Наравно све у сврху маркетинга, односно боље продаје одређеног производа.

- То није модна фотографија у правом смислу те речи. То је Stock modeling. Први пут сам тако стао пред објектив 2019. године и то је привукло моју пажњу. Добио сам и више позива искусних фотографа, који се овим дуго баве и било је веома успешно и узбудљиво. Узор ми је Маринко Иванчев, светски познати Stock модел, каже Југослав.

У захтевном послу којим се бави неколико година, важно је, наглашава стално улагати у себе. За сада сарађује са пет искусних фотографа и увек настоји да поред укупног изгледа, који постоји или не, у фотографију унесе и емоцију, како би она била привлачнија за друге. Истини за вољу, најсрећнији је у улози неког фармера за воланом трактора или у зрелом житу пред смирај сунца. То је на неки начин и логично, јер долази из Мачве, велике српске равнице, где хлебно жито посебно добро успева.

Бавећи се овим послом упознао је доста интересантних личности, учествовао у реализацији филма „7 хиљада душа“, једног од најнаграђиванијих на свету, зашта је и сам добио диплому и захвалницу, поводом премијере овог остварења у Дому Војске Србије у Београду.

Југослав истиче да ће наставити овим путем, а жеља је да што пре уђе у свет високе моде и рекламира колекције најпознатијих светских модних кућа. Почетни резултати у Stock modelingu га охрабрују, као и позиви из Љубљане и Загреба по овом питању. Многи су уочили његов дар.

Југослав са синовима, Фото: Лична архива


У свему има подршку породице, супруге Виолете, деце Драгана и Душана и оца Драгана. Јесте да живи у Новом Саду, али свуда истиче да је Мачванин, као и његов земљак, почивши, славни сликар Милић Станковић ( Милић од Мачве ). Југослав је из села Белотића са кућом у улици Краља Александра број 22.

Бави се и сакупљањем минерала и специфичног камена од кога се прави полудраго камење. Тако је формирао личну малу збирку коју стално обогаћује, што сакупљањем, што поклонима које добија.
И у кухињи је веома искусан. Често припрема укусна јела, углавном за породицу и пријатеље. А на тој умешности би му могла позавидети свака вредна домаћица.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa