Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
11. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ БЛУЗ И ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

ШАБАЧКИ ДУХ ЏЕЗА

Прошле седмице, од 28. до 29. октобра, у сали Шабачког позоришта одржан је Блуз и џез фестивал. Прве вечери, у петак, наступио је београдски бенд „Конзилиум“ и „Леб и сол“ из Македоније. У оквиру Јам сессиона представљена је књига Михаила Мише Блама „Јазз у Србији 1927-1944“. Друге вечери, у суботу, наступили су „Харрy Сокал Гроове“ из Аустрије и „Еллиот Схарп“™с Елецтриц Њиллие“. Генерални покровитељ фестивала Град Шабац
Град који је међу првима у Србији имао своје џез оркестре прошле седмице постао је центар блуз и џез музике. Љубитељи добре музике уживали су у наступима београдског бенда „Конзилиум“, македонског „Леб и сол“, „Харрy Сокал Гроова“ из Аустрије и „Еллиот Схарп“™с Елецтриц Њиллие“ из САД.
Шапчани свих генерација, од најмлађих до најстаријих, захваљујући организатору, истовремено су као и Београђани, могли да чују квалитетне музичаре. Бранко Грујић и „Конзилиум“ отворили су фестивал. Својим наступом показали су да у светском маниру мешају наше орнаменте са џезом, како је истакао Влада Маричић, уметнички директор фестивала. Током наступа групе „Леб и сол“ сала Шабачког позоришта била је препуна. Своје верне обожаваоце басиста Бодан Арсовски и остали чланови наградили су двосатним концертом. Одушевљена шабачка публика два пута позивала је музичаре који су током вечери свирали композиције са албума из 2008. године, али и оне из тридесет петогодишње успешне каријере.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa