Инфо

2. децембар 2021.2. дец 2021.
Пад броја заражених,  пораст броја вакцинисаних
СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ НАЧЕЛНИКА МУО

Пад броја заражених, пораст броја вакцинисаних

Поред појачаних надзора који се спроводе током продуженог викенда,од четвртка до недеље, редовни надзори се врше свакодневно.Промоција вакцинације такође је присутна и спроводи се интензивно,како би се што пре дошло до колективног имунитета.

Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије смањује се број заражених и хоспитализованих лица.Забрињава број преминулих особа који је и даље велики. Међу оболелима налази се велики број лица млађе животне доби који у највећем броју нису вакцинисани. Отуда апел да је вакцинација, поред поштовања наложених мера једина сигурна заштита од вируса. У Мачванском управном округу значајно опада број заражених лица, а у прасту је број вакцинисаних лица.

Од четвртка 25.новембра до понедељка 29. новембра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције. У примени је и обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама у локалним самоуправама са преко 500 људи .
Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Од четвртка 25. новембра до понедељка 29. новембра спроведено је 1338 надзора,у којима је учествовало 111 инспектора. Инспектори су у једном надзору утврдили неправилности која се односи на личну заштитну опрему корисника, за који су изречене следеће мере: један прекршајни налог од 300.000 динара, један прекршајни налог од 50.000 динара и један прекршајни налог од 5.000 динара.

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи апелују на све грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa