Инфо

2. децембар 2021.2. дец 2021.
Дани толеранције – различити смо и то нас спаја
Шабачка гимназија

Дани толеранције – различити смо и то нас спаја

Од радова ученика осмишљен је и направљен пано а због доступности података осталим ученицима направљен је и Е book (Anyflipchart).
Евалуација на самом крају сваке радионице (МЕТА) показала је да се овакве активности свиђају ученицима и послужиће нам као смерница за даљи рад и реализацију сличних активности
У склопу обележавања Међународног дана толеранције који се обележава сваког 16. новембра у Шабачкој гимназији реализовани су Дани толеранције - различити смо и то нас спаја (од 15. до 19. новембра 2021. године).

На часовима социологије реализоване су радионице где су учешће узели ученици IV 2,4 и 5 одељења. Кроз различите задатке и захтеве ученици су сазнали нешто више о томе како настају предрасуде, стереотипи, шта је дискриминација односно толеранција, шта је говор мржње и како сви заједно можемо да наше окружење учинимо толерантнијим...

Реализација ових радионица је повезала садржаје предмета: социологије, психологије, филозофије, језик, медији и култура, устав и права грађана, историју а остварене су и међупредметне компетенције за целоживотно учење, комуникацију, решавање проблема, сарадњу, одговорно учешће у демократском друштву.

Кроз различите задатке и захтеве ученици су сазнали нешто више о томе како настају предрасуде, стереотипи, шта је дискриминација односно толеранција


Од радова ученика осмишљен је и направљен пано а због доступности података осталим ученицима направљен је и Е book (Anyflipchart).

Евалуација на самом крају сваке радионице (МЕТА) показала је да се овакве активности свиђају ученицима и послужиће нам као смерница за даљи рад и реализацију сличних активности.
Аутори и реализатори су Марина Вуковић Пантелић и Биљана Дробњак.

Обука за вршњачке едукаторе првог разреда О ТОлеранцији и НЕнасиљу реализована је 17. новембра
2021. године. Учешће су узела по два представника ученика сваког одељења.
Садржај Обуке реализован је уз активно учешће ученика учесника и коришћење различитих апликација које су допринеле занимљивости, креативним решењима ученика, сагледавању решења различитих захтева из другачијих перспектива. У наредном периоду ученици ће реализовати по две радионице у својим одељењима.

Аутор и реализатор Обуке је Биљана Дробњак.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa