Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пакетићи за малишане из ОШ „Свети Сава“

За лепше празнике

„Све акције треба да иду у смеру видљивости особа са инвалидитетом, али пре свега да се њихови животи учине лакшим и квалитетнијим“, Јелена Ђурђевић дефектолог ОШ „Свети Сава“
Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом удружење Европски центар за екологију и представници компаније „Транском 94“ уручили су пакетиће малишанима из Основне школе „Свети Сава“ у Шапцу у оквиру традиционалне акције.

-Желимо да деца која похађају ОШ „Свети Сава“ буду пред очима јавности како бисмо сви схватили особе са инвалидитетом, сметњама у развоју, ретким и тешким болестима мора бити пуноправан члан друштва. На нама као појединцима, заједници и држави је да се трудимо и унапредимо њихов положај у свакој области друштвеног живота. То су идеје које подржава наше удружење у сарадњи са Удружењем „Да будемо сви једнаки“, те су и планови које имамо велики - истакао је др Дејан Павловић у име Европског центра за екологију и додао да мора бити једнак третман за све и у свим сегментима.
-Могућност и право на лечење, бављење спортом, образовање, активности у домену културе, али пре свега, да када постану пунолетни имају могућност да раде. Можда нас у будућности чека отварање новог предузећа у Шапцу које ће запошљавати особе са инвалидитетом и омогућити да имају квалитетнији живот - закључио је др Павловић и позвао све суграђане да до 10. децембра, посете Галерију Културног центра где ће бити изложба посвећена особама са инвалидитетом као резултат пројекта „Нису све особе са инвалидитетом видљиве“ како би указали на њихову (не)видљивост у друштву.

Фото: Глас Подриња


Дугогодишња сарадња Удружења (Европски центар за екологију, Да будемо сви једнаки) и образовне установе уз подршку „Танскома“ део је активности које реализују током године, а усмерене су ка особама са инвалидитетом и сметњама у развоју.

-Све акције треба да иду у смеру видљивости особа са инвалидитетом, али пре свега да се њихови животи учине лакшим и квалитетнијим тако што ћемо указати на њихове потребе и проблеме са којима се суочавају. На овај начин можемо да утичемо на побољшање услова живота у различитим сегментима. Нажалост, све оно што се за нас из типичне популације подразумева није случај и са особама са инвалидитетом и сметњама у развоју - рекла је Јелена Ђурђевић дефектолог ОШ „Свети Сава“.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa