Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
СЕОСКА ДОМАЋИНСТВА ЗА ШЕСТ ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА

СИГУРНИЈА БУДУЋНОСТ

У Градској управи Града Шапца прошлог четвртка потписани су споразуми о помоћи за откуп сеоског домаћинства са окућницом између корисника помоћи, продаваца сеоског домаћинства и Града Шапца. Захваљући Пројекту „Помоћ Комесаријату за избеглице Републике Србије намењена избеглицама кроз пружање локалних акционих планова“ шест избегличких породица са територије Града Шапца, куповином сеоског домаћинства, трајно је решило стамбено питање
Средства за куповину кућа обезбедили су Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) у износу од 5.016.000,00 динара и Град Шабац 264.000,00. Значај оваквог вида помоћи је у томе што су стамбени проблем решиле вишечлане породице са децом школског узраста, које од сада имају могућност да на земљишним парцелама, добијеним уз кућу, развијају сопствену пољопривредну производњу и допринесу побољшању услова живота.
Како је истакла Јасминка Ристовојевић, заменица градоначелника Шапца, потписница споразума у име Града, ово је само један од начина побољшања положаја избеглих и прогнаних лица. Она је подсетила да је 2009. године Скупштина Града усвојила Локални акциони план за побољшање положаја избеглих и интерно расељених лица.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa