Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Усклађивање рада
Радна група за координацију инспекција

Усклађивање рада

Састанак Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 са представницима шест управних округа,одржан је у четвртак 02. децембра 2021. године у Смедереву, седишту Подунавског управног округа. Присуствовали су представници Браничевског, Шумадијског, Поморавског, Колубарског, Мачванског и Подунавског управног округа. У раду састанка су учествовали и руководиоци санитарне, тржишне, туристичке, ветеринарске, инспекције рада и инспекције за друмски саобраћај из наведених Управних округа,као начелници и шефови комуналне милиције и инспекције Пожаревца, Крагујевца, Јагодине, Ваљева, Шапца и Смедерева.

Спроведена је анализа резултата поступања у складу са одлуком Кризног штаба и инструкцијама Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 у претходном периоду у градовима и општинама са подручја наведених Управних округа. Извршено је усклђивање рада и поступања у складу са новом Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид 19 од 08. новембра 2021. године. Испред радне групе састанку су присуствовали др Горан Стаменковић, помоћник министра здравља и руководилац Радне групе, др Светлана Мијатовић, начелник санитарне инспекције Министарства здравља, Јелена Мићић секретар Радне групе испред Јединице за подршку Координационој комисији за инспекцијски надзор, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Данијела Лончар координатор рада начелника управних округа у Радној групи.

У име домаћина, Подунавског управног округа и града Смедерева,присутне је поздравила и добродошлицу пожелеле начелник др Јасна Аврамовић. Након извршене анализе о активностима републичких и локалних инспекција које учествују у надзору, закључено је да се још интензивније настави са контролама примене мера које су донете од стране надлежних органа Републике Србије.
Састанку је у име Мачванског управног округа присуствовао начелник Владан Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa