Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Радови на нисконапонској мрежи у Белој Реци и Петковици

Квалитетно и сигурно снабдевање електричном енергијом

Радове финансирала Електродистрибуција. Мештани имали проблем са честим несташицама електричне енергије. Приоритет стварање приближно истих услова живота на селу и у граду
У току су завршни радови на реконструкцији 700 метара нисконапонске мреже у Белој Реци, промењени су стари дрвени стубови на чије место су дошли бетонски а стубови, који су се налазили у њивама померени су поред пута. Радови износе 2,5 милиона динара које је финансирала Електродистрибуција.
Радове је у уторак обишао градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Велика су улагања у инфраструктурна побољшања услова живота људи на селу. У Белој Реци смо доста тога урадили, а ажурност месне заједнице, њиховог савета и људи који су заинтересовани да својом пожртвованошћу и радом за село показују да заједно са својим градом могу да направе добре резултате – рекао је др Александар Пајић и додао да је на подручју ове месне заједнице до сада много тога урађено али да је ово тек почетак континуираног рада у сарањи са Саветом месне заједнице.

-Наш приоритет јесте стварање приближно истих услова како у граду тако и на селу. Ово је урадила Електродистрибуција својим средствима, а град Шабац је помогао око грађевинских дозвола, решавања имовинско-правних питања која је било потребно решити у раду ове мреже - закључио је градоначелник Шапца др Пајић.

Електродистрибуција је из свог буџета издвојила 2,5 милиона динара, колико и износe ови радови.

-Људи ће имати квалитетно и сигурно снабдевање електричном енергијом. Такође, све кућне прикључке прилагодили смо новој мрежи а оно што је јако битно за електродистрибуцију, мрежу смо изместили из њива поред пута што ће много олакшати одржавање исте – рекао је директор Електродистрибуције Шабац Дејан Јовановић.

Мештани Беле Реке изразили су велико задовољство јер им је решен дугогодишњи проблем.

Фото: Глас Подриња


-Људи су до сада често имали проблеме са нестанком струје али је то коначно решено. Бела Река је доста тога добила од града Шапца а надам се ћемо и у будуће имати овакву сарадњу и решавати проблеме за добробит свих мештана. Сва обећања су нам испуњена – нагласио је председник савета МЗ Бела Река Милан Пандуревић.

Истог дана, градоначелник је обишао и радове на реконструкцији нисконапонске мреже у Месној заједници Петковица.

Дужина ове мреже је 2,5 километра. Вредност радова износи око 7,5 милиона динара, а носилац истих је такође Електродистрибуција. Завршетак ових радова се очекује за 10 до 15 дана.

-Ово село има заиста велики потенцијал и град Шабац са Месном заједницом Петковица жели да унапреди услове у којима ће ови људи живети. Поносан сам што видим осмехе на лицима ових људи. Трудимо се да све оно што обећамо нашим суграђанима заиста и урадимо. Радимо све што је у нашој моћи да живот наших суграђана који живе у селу прилагодимо животу људи у граду јер од Шапца правимо град будућности – казао је др Александар Пајић.

Без обзира на временске прилике Електродистрибуција Шабац интензивно ради на реконструкцији нисконапонске мреже.

- У Белој Реци смо завршили мрежу а у Петковици радимо комплетну реконструкцију нисконапонске мреже. Мештани су имали проблем са честим несташицама електричне енергије и са напоном. Стара мрежа иде по неприступачном пределу што је знатно отежавало одржавање те мреже с обзиром да је она сама по себи била у јако лошем стању – додао је директор Електродистрибуције Шабац Дејан Јовановић.
О значају ових радова причали су и становници Петковице.

-Ово за мештане месне заједнице Петковица значи много и од изузетног је значаја. Мештани ове улице имали су велике проблеме протеклих деценија, а нико није ни покушао да реши тај проблем. Захвални смо граду Шапцу и новој Градској управи која нам је изашла у сусрет –Председник МЗ Петковица Владан Бајић.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa