Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Изложба „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“

Људи чија дела инспиришу

Појединци из целог света који су постигли оно што делује немогуће. Дела великана као инспирација за све особе са инвалидитетом. Шабац први од шест градова домаћина изложбе. Подршка амбасада Египта и Анголе
Да ли су вам позната имена: Жељко Вртељ, Ћиприан Лупи, Дорина Новик, Бенџамин Жнидаршић, Ибрахим Ал Хусеину Хамадтум, Марко Вилхем Сигнмарк, Жозе Армандо Сајово, Мариа Луиза, Јасиек Мела, Антониос Тсапакис, Таха Хусеин, да ли сте чули за оркестар “Ал Ноир Вал Амал”? Многима нису, а у њиховим делима је доказ да човек без руку може да буде велики сликар, олимпијац у стоном тенису, особа без слуха може да буде у свету музике, да неко без дела ноге и руке може освојити оба земљина пола, у њима је доказ да жеља не познаје ограничења.

Више о њима сте могли сазнати у пешачкој зони, делу Карађорђеве улице, где су поменути представљени кроз изложбу “Особе са инвалидитетом које су мењале свет” коју организују Центар за локалну демократију, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Color media communications.

Великих људи који треба све нас да инспиришу, којима се сви дивимо, јер су постигли нешто што се многима чини немогуће


-Пред суграђанима су представници из више држава чије амбасаде су подржале поставку. Част за Удружење је што смо први од шест градова где су представљене особе са инвалидитетом које су мењале свет. Видео сам ову изложбу у Чачку претходне године и ту се родила идеја да то представимо и у Шапцу - рекао је менаџер друштвених мрежа Удружења параплегичара Мачванског округа Аца Перић.

Идеја организатора је разбијање предрасуда о особама са инвалидитетом као људима смањених способности за одређена постигнућа, реч је о људима који имају сметње и препреке, али проналазе начин да их превазиђу и победе.

Фото: Глас Подриња


-Част ми је што сам у прилици да присуствујем отварању посебне изложбе где су дела великих људи који треба све нас да инспиришу, којима се сви дивимо, јер су постигли нешто што се многима чини немогуће. Не волим да изговорим реч особе са инвалидитетом, јер су постигли што је недостижно многима који немају такве препреке. Част ми је што сам у прилици да будем овде и подржим комплетну идеју изложбе - рекао је Ибрахим Хамза, заменик амбасадора Републике Египат.

Изложбена поставка је суграђанима на располагању до 10. децембра.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa