Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
ПОМОЋ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА РАСЕЉЕНИМ ЛИЦИМА СА КОСОВА

ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ПОРОДИЦУ АШАНИН

Прошлог петка потписан уговор између Велимира Ашанина и општине Коцељева о донацији за изградњу куће, вредан 440 хиљада динара. Породица Ашанин је једина на подручју коцељевачке општине која је расељена са Косова и Метохије. Новац је намењен за грубе грађевинске и занатске радове, као и за набавку столарије како би ова породица завршила започети стамбени објекат
Породица Велимира Ашанина је једина на подручју коцељевачке општине која је расељена са Косова и Метохије. 1998. године су се из села Левоша, општина Пећ, доселили у Гроцку, где су живели годину дана, да би се потом настанили у Свилеуви где су купили стару сеоску кућу. Овај објекат је био потпуно неуслован за становање у то време седмочлане породице. Стога су започели изградњу нове куће, потпуно сами и без ичије помоћи.
У међувремену, коцељевачка општина је заједно са Комесаријатом за избеглице успела да издвоји 440 хиљада динара како би помогли овој породици. Прошлог петка је председник општине Верољуб Матић потписао уговор о донацији са власником, испоручен је грађевински материјал и започети су радови. Сем тога, Матић је изјавио да ће општина обезбедити бесплатан прикључак воде са шахтом и водомером за ову породицу, што ће им у знатној мери олакшати свакодневни живот.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa