Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Шабац није међу најгорима
РЕЗУЛТАТИ ПОЈАЧАНЕ КОТРОЛЕ САОБРАЋАЈА

Шабац није међу најгорима

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током међународне акције појачане контроле саобраћаја, која је спроведена од 6. до 12. децембра ове године, из саобраћаја је искључила 1.368 возача који су управљали возилима под дејством алкохола или психоактивних супстанци, док је због различитих прекршаја санкционисано укупно 10.688 возача.

У акцији усмереној на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, која је истовремено спроведена у 30 европских земаља чланица ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе), санкционисано је 1.307 возача који су затечени да управљају возилима под дејством алкохола, од чега је 256 задржано на трежњењу у службеним просторијама полиције, јер су имали више од 1,2 промила алкохола у организму.

Такође, због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци из саобраћаја је искључен 61 возач који је, како је утврђено дрога тестом, био позитиван на различите врсте дроге.

Због вожње под дејством алкохола највише возача искључено је из саобраћаја на територији Београда 161, док је због истог прекршаја у Суботици из саобраћаја искључено 106, а у Новом Саду 94 возача.

Највише возача због вожње под дејством психоактивних супстанци искључено је из саобраћаја у Сремској Митровици, укупно 10, док је у Београду искључено седам, а у Новом Пазару и Чачку по шест возача.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa