Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
УПОЗОРЕЊЕ КОМАНДАНТА ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКЕ БРИГАДЕ БЕОГРАД

Током празника више пожара

Командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић апеловао је на грађане да током грејне сезоне, када је повећан број пожара са најтежим последицама у престоници, не остављају без надзора електро-уређаје, као и да поведу рачуна о старијим суграђанима који су у том периоду најугроженији.

-У току предстојећих празника, као и сваке године, у Републици Србији имамо повећан број пожара на грађевинским објектима, пре свега на стамбеним, који су узроковани људским фактором. Немар, непажња, понекад и намера изазивају ове пожаре. Сви електро-уређаји које користимо у домаћинству су потенцијални изазивачи, као и отворени пламен. Кад томе додамо и новогодишње украсе који користе електричну енергију опасност је још већа, рекао је Мајсторовић.

Апеловао је на суграђане да у наредном периоду поведу рачуна о коришћењу украса на завесама и јелкама и нагласио да обавезно пре употребе провере да ли су исправни.

-Нове украсе треба да купују у продавницама које издају атест, а најбитније је да никако, ниједан електро-уређај, па тако ни украсе, не остављају без надзора по напуштању простора, објаснио је командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд.
Мајсторовић је истакао да је, нажалост, у Републици Србији, и протекле и ове године, повећан број смртно страдалих особа у пожарима.

-Већином су то наши старији суграђани. Овог пута апелујемо на младе да поведу рачуна о њима на тај начин што ће отклонити све потенцијалне опасности које могу да изазову пожар, како би се смањио број смртно страдалих, нагласио је Мајсторовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa