Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАЈИЋ ПОСЕТИО ПРЕДУЗЕЋЕ „ЈУГОКОП ПОДРИЊЕ“

Град Шабац спреман за зиму

Спремни смо за извођење радова, људство и механизација су у стању приправности, а надлежне градске службе су обезбедиле потребне количине соли и каменог материјала за посипање путева. Интензивно пратимо прогнозе РХМЗ-а и, по налогу градских служби, спроводимо активности. Потрудићемо се да сви путеви на територији града Шапца буду проходни, каже Јанковић
Градоначелник Шапца др Александар Пајић протеклог петка присуствовао је смотри Зимске службе предузећа „Југокоп-Подриње“. Том приликом је рекао да је град Шабац спреман за наступајућу зимску сезону, за одржавање градских и сеоских путева.

- На располагању је 15 камиона са снежним плуговима, четири грејдера и пет трактора са раоницима. На подручју града је 267 километара локалних путева са асфалтираним коловозом које одржава ово предузеће, као и 65 километара улица. Обезбеђено је 330 тона соли за посипање саобраћајница. Дежурне службе прате стање на путевима и метеоролошку прогнозу 24 сата и спремне су за реаговање у ванредним зимским условима како би сви локални путеви били проходни и безбедни за саобраћај. Иако су наше службе у приправности, надам се да неће бити неких већих изненађења што се тиче падавина. Приоритет нам је да путеви буду у потпуности чисти и проходни и да наши грађани могу безбедно да путују без потешкоћа у саобраћају, истакао је градоначелник Пајић.

Директор предузећа ,,Југокоп-Подриње“, Бобан Јанковић, рекао је да су за чишћење снега на располагању возила ангажована од стране града за зимско одржавање путева, како градских саобраћајница и улица, тако и сеоских путева.

- Спремни смо за извођење радова, људство и механизација су у стању приправности, а надлежне градске службе су обезбедиле потребне количине соли и каменог материјала за посипање путева. Интензивно пратимо прогнозе РХМЗ-а и, по налогу градских служби, спроводимо активности. Потрудићемо се да сви путеви на територији града Шапца буду проходни, каже Јанковић
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa