Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Пријем за представника ВСС у Градској кући

Шампиони у Шапцу

Меч олимпијског шампиона и светског првака. Дерби првог кола Светске лиге. Нови почетак нове репрезентације Србије. Први званични меч репрезентације у колективном спорту у Шапцу. ВК Шабац пример добре организације. Одличан утисак са припремног меча 2015. године
Ватерполо репрезентација Србије ће 18. јануара угостити великог ривала, селекцију Италије на Градском базену у Шапцу. Дуел је заказан у оквиру првог кола Светске лиге, у групи, где су уз поменуте две репрезентације и ватерполисти Словачке.

Идеја Ватерполо савеза Србије је да наступи репрезентације у другим градовима популаришу овај спорт међу најмлађима и допринесу да посета на првенственим мечевима буде боља. Шабац нема проблем са интересовањем и подршком са трибина, у оба сегмента предњачи у односу на друге и није било дилеме који град треба да буде домаћин великог дербија.

-Ватерполо клуб “Шабац” је већ дуго пример добре организације, напретка и рада, а уз добар рад имају и одличне услове, који су на понос клубу, граду и Србији. Посета у Шапцу је већ свима позната и очекујемо да буде таква и против Италије, јер је у питању дерби где потпора са трибина може бити важна за успех. Уверен сам да ће Шабац бити добар домаћин. Играмо против светских шампиона, почиње нови циклус, са подмлађеном репрезентацијом, те је и резултатски важан дуел - истакао је генерални секретар Ватерполо савеза Србије Немања Маријан који је био део делегације ВСС у посети Шапцу.

Приликом недавне посете селектора Дејана Савића најављена је могућност да један меч Србија одигра у нашем граду и то ће бити реализовано почетком наредне године, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић који је, заједно са градским већником за спорт Марком Пановићем и представницима Ватерполо клуба „Шабац“ у Градској кући недавно организовао пријем за госте из престонице.

-Велика је част за наш град да буде домаћин врхунским репрезентацијама као што су наша и италијанска. Имао сам задовољство да угостим представнике Ватерполо савеза Србије и договоримо заједно са Ватерполо клубом Шабац детаље организације утакмице. Част и обавеза за нас као град, јер у последњих 30 година у Шапцу није организована ниједна такмичарска утакмица наше репрезентације у колективном спорту. Ми смо поносни на резултате и млађих категорија и сениора ВК Шабац и верујем да ће меч ватерполиста Србије и Италије бити почетак новог пута Србије ка трофеју у Светској лиги - рекао је градоначелник Шапца.

Репрезентација Србије други пут игра у Шапцу, а први пут званични меч. Градски базен је био одличан домаћин 17. јуна 2015. на отварању реконструисаног објекта када су се сусрели Србија и Русија, што је био припремни меч за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. У овом дуелу су трибине биле испуњене до последњег места, а постављене су и монтажне иза голова, уз доректан телевизијски пренос.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa