Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Сваког четвртка ту због вас
77. РОЂЕНДАН “ГЛАСА ПОДРИЊА”

Сваког четвртка ту због вас

На данашњи дан пре 77 година први пут смо изашли испод штампарске пресе. Од тада до данас објављено је 3.864 броја. Ратови, санкције, бомбардовање, штрајкови, поплаве, нису нас зауставили.

Некада два пута недељно, а касније сваког четвртка и никада се није десило да се не одштампамо.
Увек смо пратили дешавања у граду и околним општинама. Политика, култура, спорт, редовне су рубрике на нашим страницама. Ипак, оно што највише волите јесу приче о необичним обичним људима вашим и нашим суграђанима и комшијама.

Ми и јесмо ту због вас.

Основали су нас Партизани и у духу те традиције храбро смо пратили сва дешавања. Наше екипе биле су на ратним линијама у Хрватској и Босни и Херцеговини, а неразјашњена погибија Сретана Илића, Зорана Амиџића, Боре Петровића и Дејана Милићевића пре 30 година остала је једна од највећих трагедија и срамота савремене Европе.

Били смо на својим радним местима за време бомбардовања, када ниједан новинар није био сигуран. Памти се да су тада, за само пар сати сва опрема и запослени променили локацију и новине су штампане на време.

Свакодневно смо обилазили насипе на Сави током поплава 2014. године. Носили смо се и са најновијим изазовом коронавируса и ни једног тренутка нисмо презали од уласка у “црвену зону”.

Са друге, оне лепше стране, испратили смо рађање првих беба сваке нове године, медаље шабачких спортиста, успехе наших ученика и уметника.

Ново време носи и нове облике информисања. Последњих неколико година имамо свој портал, Фејсбук и Инстаграм страницу. Тако смо у најближој комуникацији са вама, нашим читаоцима. Упућујете нам сугестије, предлоге, критике...

Увек је било задовољних и незадовољних. Ми се само трудимо да будемо објективни. Поткраде се и нека грешка, јер ко ради тај и греши. Не замерите много.

Мењале су се државе, председници, градоначелници, власници, директори, удредници, новинари. “Глас” је остајао и опстајао због вас и за вас. Надамо се да ћемо се дружити још бар 77 година.

Срећан нам рођендан!
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa