Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Дани др Вере Рајић
Rotary club Šabac – Сећање на лекарку великог срца

Дани др Вере Рајић

На Светог Николу, 19. децембра 2020. године, преминула је докторка Вера Рајић, истакнути члан Rotary cluba Šabac, где је у једном периоду обављала дужност председнице и својим ангажовањем допринела да наш клуб постане препознатљив управо по њој, лекарки великог срца која је свој радни век посветила очувању здравља најмлађих. У Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” као специјалиста педијатрије лечила је генерације деце, а након пензионисања је наставила да ради у приватној пракси.

Докторка Рајић је цео свој живот посветила бризи о другима. Као врстан педијатар лечила је децу, али и одрасле, својим медицинским знањем, искуством и љубављу.

Они који су добро познавали докторку могу да посведоче да је увек чинила добро, несебично помагала свима кроз професионално ангажовање и хуманитарни рад.

Оставила је дубок траг у својој професији руководећи се приципима хуманости утканим у суштину свог позива. Како је наглашавала највећа је срећа пружити помоћ када је потребна. „У души осећате спокој и срећу. Волим да лечим и помажем болеснима, посебно деци, божјим анђелима“, говорила је Вера.
Др Вера Рајић је као члан Rotary cluba Šabac и током обављања дужности председнице својим ангажовањем допринела бројним хуманитарним акцијама. Остаће упамћена као лекарка великог срца, одан пријатељ и сарадник.

Rotary club Šabac ће установити дане сећања на нашу истакнуту чланицу у оквиру којих ће наставити да шири мисију рада на предавањима везаним за здравље младих као што је и наша Вера увек радо чинила. У току „Вериних дана” сваке године додељиваће се плакета и новчана награда уценику/ци медицинске школе који се својим резултатима посебно истакао у тој години као вид подршке младима и њиховом раду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa