Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
И школе остале затворене
ПРОБЛЕМИ ЗБОГ СНЕГА НА ПУТЕВИМА И НА ЕЛЕКТРО МРЕЖИ

И школе остале затворене

Снег је у тамнавском крају изазвао озбиљне проблеме на саобраћајницама, али и електро-мрежи. Коцељева се у недељу, као и већи део Србије, пробудила покривена белим покривачем.
Иако су метеоролози најављивали падавине, стиче се утисак да је служба зимског одржавања поново била изненађена снегом у децембру.

Проблеми су се јављали не само на некатегорисаним већ и на општинским па и регионалним путним правцима. Поједини засеоци били су одсечени од остатка света. Снежни покривач дуго се задржао и на улицама првог приоритета.

Влажан снег који је непрестано падао сатима ломио је гране и стабла дрвећа, а начинио је штету и проузроковао кварове и на електро-мрежи. Ипак, ситуација се постепено нормализује.

–Имали смо прекиде у снабдевању електричном енергијом. Испорука струје је стабилизована у Коцељеви као и у већини месних заједница већ у недељу у пре подневним сатима. Ипак, поједина села су далеко дуже без електричне енергије. Чини се да је за сада најтежа ситуације у Дружетићу где мештани немају струју дуже од 48 сати. Услед великих падавина, тешког и влажног снега, грање дрвећа је почело да се ломи и угрожава електро мрежу. Зато поједини засеоци имају прекид у снабдевању струјом. Екипе електродистрибуције су биле на терену још у недељу али до неких делова је било тешко доћи. У сваком случају ради се на отклањању свих кварова- изјавио је председник општине Коцељева Душан Илинчић.
Он је потврдио да има потешкоћа и са чишћењем путева и отклањањем сметова у појединим засеоцима на подручју општине, иако је ангажовано осам машина за одржавање саобраћајница. У међувремену све важније саобраћајнице као и улице у вароши су очишћене.

Због прекида у снабдевању струјом и завејаним путевима већина ђака у понедељак није стигла до својих учионица. Како је рекла директорка ОШ Мића Станојловић једино су основци у Коцељеви и у Драгињу похађали непосредно наставу, иако је и у овој школи било знатно мање ученика.

–Договор са колегама је био да нормално функционишемо. Међутим, Каменица и Доње Црниљево нису имали струју, а самим тим ни грејање, па је ученицима речено да не долазе у школу. Што се Свилеуве тиче велики број ђака није могао да дође до школе. Аутобус није успео да дође из Баталага до Свилеуве, па на посао није стигао ни домар- објаснила је Соња Поповић и додала да су све четвороразредне школе биле затворене првог дана ове недеље што је било најсигурније и најбезбедније.
В.Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa