Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Обилан снег задао главобоље
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Обилан снег задао главобоље

Влажан снег је донео нову главобољу, изливање пословично Добраве и бујичних речица па су многе оранице остале под муљем слично као за недавног кишног таласа
Викенд за нама обележио је снег, који се истини за вољу очекивао, али по оној народној, што паде паде, ал што претера...

И било га је скоро за неверицу. У појединим деловима општине са наносима и до пола метра. Чишћење је било велики изазов за ЈКП „Извор“ који брине о чишћењу путне мреже и за време падавина и после њих. Радило се пуном паром. Посао који је будно надзирао и организовао Небојша Радовић, имао је за циљ да се стигне свугде, али и испоштују приоритети. Народ воли рећи да је свакоме своја мука највећа у очекивању моћних машина, али као плод наше ћуди на многим местима се само чекало. Пратећи рад на терену наметнуо се млађи пољопривредник који је народски речено пљунуо у длан да помогне путарима. Својим трактором уз прављену гртачу очистио је многе путеве и сокаке. И мада је сваки овакав пример хвале вредан, желео је остати анониман али је бесно зборио:

„ Да су наши стари чекали да им неко очисти пут тешко да би нас било. Тужно је колико нам недостаје солидарности да буде као у негдашњим мобама да се помогне свакоме. Али не каже се узалуд да снег не пада да покрије брег, већ...“

А опет вредним путарима из ЈКП „Извор“ брига за разуђену путну мрежу је била на првом месту а захвалност за очишћене путеве није изостала. Колико год да је снег био велик све је лагано долазило у ред и поред спорадично палих дрвета и грана па и бандера.

Влажан снег је донео нову главобољу, изливање пословично Добраве и бујичних речица па су многе оранице остале под муљем слично као за недавног кишног таласа.

А и ту су проблеме донела корита што уска што затрпана свакојаким отпадом. Тек било како било мукотрпан рад су ометале бројне заоране каналске мреже које су се ироније ради осветиле управо онима који су их заоравали.

И да све није само брига и не брига постарали су се најмлађи. За њих је снег радост коју не знају сакрити. У једном од села пажњу је привукао малени Марко на једном од побрђа под снегом. Он је то пропратио пошто га мајка звала кући сузно коментаришући да ће се снег умеђувремену истопити. Туговао је што је само дан трајао Снешко који је био његових руку дело.

А да је тешко свима угодити урамили су старији пољопривредници да се овако обилан снег не може платити.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa