Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Цер победник такмичења
Манифестација „120 врхова Србије“

Цер победник такмичења

Поводом обележавања 120 година организованог планинарства у Србији, Планинарски савез Србије организовао је манифестацију „120 врхова Србије“, на основу коначног пласмана, најуспешнијим основним организацијама планинарских друштава додељене су награде и признања, Планинарског савеза Србије у Суботу 12.11.2021, на Међународни дан планинара. ПСД „Цер Шабац“ је у коначном пласману заузео прво место, са 94 освојена врха. Заслужили су захвалницу и награде спонзора.

Циљ манифестације „120 врхова Србије“ био је да кроз једну врсту ангажовања планинара, на симболичан начин обележи 120 година организованог планинарства у Србији. Идеја је да се младима пружи изазов који је у складу са модерним друштвеним приликама, али без ограничења на године старости и популаризацију мање познатих, односно мање посећених врхова Србије.

Све у свему, планинари Србије су били врло ажурни у овој манифестацији, а планинари Шабачког Цера су у острој конкуренцији ову успешну годину, заокружили првом наградом на овој манифестацији „120 врхова Србије.“

Креативна правила
Учесници игре могли су бити сви заинтересовани чланови Планинарског савеза Србије. Минимум три члана из истог планинарског клуба-друштва, били су у обавези да на основу унапред задатих назива врхова и координата дођу до врха и направе доказ да су ту били. Било је могуће да један клуб за један викенд пошаље и више видео записа. Само је било битно да је врх са списка и д ана акцији буде минимум три члана из једног клуба.

Доказ се састојао од видео клипа (мин 15 секунди) врха и околине, чланове екипе, изговореног датума снимања, назива врха и планине и назива друштва. Eкипе су свој видео запис слале на Вибер ПСС и објављивале га јавно, са личним или клупским профилима на некој од друштвених мрежа.
Резултат сваке екипе се рачунао у коначном пласману основној планинарској организацији, у којој су чланови екипе учлањени. Игра је трајал у току 2021 године до 11,11,2021.године.

У табели која садржи све задате врхове, водила се евиденција екипа које су прве дошле до задатих врхова и евиденција свих осталих екипа на свим осталим врховима. Табела је попуњавана на основу редоследа пристизања видео порука у апликацији вибер. Рачунале су се само екипе које пошаљу видео доказе, у складу са упуствима из правила такмичења. Табела је ажурирана једном недељно.
В. Живановић (ПСД Цер)

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa