Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: ВК Шабац (ФБ), Може и мора боље

Фото: ВК Шабац (ФБ), Може и мора боље

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Прилика за бољи утисак

Утакмица која директно обезбеђује бодове за наставак. У Купу Звезда заслужено славила, Шапчани морају боље. Последњи меч за Шабац у 2021. години. Наставак у јануару и фебруару
Претходне суботе није било добро. Звезда није бриљирала, али је изгледне прилике користила, док су Шапчани, бољи у првој четвртини, потпуно поклекли у другој и трећој, пропустивши превише зицера, ситуација са играчем више, чак и петерац, што је Звезди омогућило да се одвоји на неколико голова разлике. У таквој ситуацији самопоуздање једних опада, других пропорционално расте и гости су погађали и из неизграђених позиција. Мишовић се у куп мечу разбранио и то је дало полет његовим играчима да играју сигурније у офанзиви. Ђурђић и Смиљевић су се истакли . Јасно је да Шабац може значајно боље и прилика за то је већ субота.

Шабац – Црвена звезда 7:12 (2:2, 2:5, 0:3, 3:2)
Градски базен. Гледалаца: 500. Судије: Раковић и Виријевић. Искључења: Шабац 14, Црвена звезда 11. Петерци: Шабац 1 (0).
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 1, Репановић 1, Копцев 2, Васовић 1, Митровић, Мараш, Тубић, Шулц, Стојановић 2, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић.
Ц. ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 3, Марковић, Суботић 1, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Тртовић 1, Гардашевић, Радовић 1, Ивановић, Смиљевић 2.


На финалном турниру Купа Србије неће бити Шапца и јасно је да је утакмица у суботу последња у овој календарској години, али бар једнако важан колико и пређашњи дуел против истог ривала. Мање је важно што ће на Градском базену Шабац и Звезда одлучити о четвртом и петом месту, већ је битније да осојени бодови бити пренети и у групу шест најбољих после поделе лиге на крају овог дела сезоне. Јасно је да за сада и Шабац и Звезда имају обезбеђена три бода за наредну фазу. Уколико буде реми, оба тима носе по четири бода, у супротном победник преноси шест, поражени три поена.

Подсећамо да се после наредног кола Супер лига дели. Првих шест екипа ће у јануару и фебруару играти посебну групу где се преносе бодови из међусобних дуела, док преостале четири настављају своје такмичење по истом принципу. Домаћини међусобних утакмица у првом делу, биће гости у другом. Сви из прве и два најбоља из друге групе настављају такмичење у плеј офу. У Шапцу ће гостовати: Нови Београд, Раднички, Партизан, док ће шампион из 2019. путовати у Нови Сад/Ваљево и у Београд.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa