Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Дај ми реч да те насликам
КОНКУРС

Дај ми реч да те насликам

На конкурсу могу да учествују деца предшколских установа до 6 година и сви ученици основних и средњих школа који се образују по ИОП-у 2, у следеће 4 категорије:

1. BABY (такмичари старости до 6 год.)
2. категорија A (ученици 1. циклуса)
3. категорија B (ученици 2. циклуса)
4. категорија C (ученици средње школе)

На сајту ОШ „Свети Сава“ Шабац: у секцији „наша библиотека“ објављене су приче Дејана Алексића за све четири категорије и које након слушања треба да послуже учесницима конкурса као мотив за ликовни рад. Конкурс званично почиње 14. децембра односно објавом пропозиција конкурса у штампаним медијима (Глас Подриња).

Пријава на конкурс
Одштампајте и попуните пријаву коју је потребно скинути са сајта школе (секцији „наша библиотека“) и заједно са ликовним радом подноси се од 14.12.2021. до 14.02.2022. путем поште на адресу школе: ОШ „Свети Сава“, ул. Драгише Пењина 31, 15000 Шабац. За сва додатна питања пишите на мејл

Шта је подстакло идеју ликовног конкурса?
-Библиотека у ОШ „Свети Сава“ је отворена 2018. године захваљујући акцији „Књигом до осмеха“. Доласком библиотекара у школу образовно-васпитни процес је добио на свом квалитету у многим сегментима. За ученике су организоване нове активности у читаоници, основана је библиотечка секција и отпочело се са радионицама, како у школи, тако и ван ње, најчешће у Библиотеци шабачкој. Пронашли смо дивну спону, а то су преклапања неких датума као што су Међународни дан особа са Дауновим синдромом и Светски дан поезије, затим Међународни дан аутизма и Међународним дан дечије књиге. Тако се дошло на идеју заједничког обележавања ових културних активности које су на један креативан начин потврдиле да је библиотека срце наше школе.

„Дај ми реч да је насликам“ огледа се у потреби свих нас који радимо са ученицима који су са сметњама у развоју и инвалидитетом, да ова деца буду видљива, да се скрене пажња на њихове специфичности, посебности и таленте, да се стекне свест о њиховој значајној улози у школском систему и широј друштвеној заједници, да се сензибилише јавност на ове осетљиве категорије деце и младих која заслужују равноправан положај у односу на децу редовне популације у свим сегментима свог живота. Овим конкурсом смо желели да пружимо једнаку шансу сваком детету да искаже своју креативност- кажу у ОШ „Свети Сава“.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa