Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Кривичне пријаве због “потерница”
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ ПЛАКАТА КОЈИ СУ СЕ ПОЈАВИЛЕ ПО ГРАДУ

Кривичне пријаве због “потерница”

„Јавно бих позвала нашег председника Александра Вучића, који је председник свих грађана, и замолила га да нас заштити. Без обзира на наше политичко опредељење имамо право да будемо слободни и мислимо другачији“, рекла је Снежана Анђелић. „Претпостављам да је један од разлога што сам један од бранилаца Драгана Миловановића Црног. Вероватно покушај да ме застраше и обесхрабре“ , рекао је Мијаиловић
“Потернице“ са лицима Александра Мијаиловића, адвоката и шефа правног савета странке Заједно за Србију, Исидоре Ковачевић, новинарке и малолетног В. А. освануле су у петак ујутру по Шапцу. Тим поводом, у просторијама Заједно за Србију, јавности су се обратили Александар Мијаиловић и мајка В.А. Снежана Анђелић.

Како је навела Снежана Анђелић, она је члан Савета за село и пољопривреду Српског покрета Двери, а њен супруг Александар је председник Градског одбора Двери у Шапцу и да већ две седмице трпе велике притиске због своје политичке ангажованости.

-Као мајка сам изузетно потресена и забринута за безбедност своје породице. Није први пут да нам се нешто овако дешава. Већ две недеље имамо велики притисак од стране Српске напредне странке због наше политичке ангажованости. Српској напредној странци је увек на удару породица, управо оно за шта се СП Двери највише залаже. Јавно бих позвала нашег председника Александра Вучића, који је председник свих грађана, и замолила га да нас заштити. Без обзира на наше политичко опредељење имамо право да будемо слободни и мислимо другачији. Такође бих га позвала да осуди овакав чин, да се малолетном детету црта мета, рекла је Снежана Анђелић и најавила да ће она и супруг поднети кривичне пријаве и тражити да надлежни органи реше овај случај по Закону.

Александар Мијаиловић је питао функционере Српске напредне странке у Шапцу “Шта је ово и шта ово значи“? Истакао је да им се црта мета на челу зато што имају другачије мишљење од већински владајуће странке.

-Ово није нормално да се дешава. СНС у Шапцу је овим чином извршила напад на једног адвоката, једну новинарку и на једно малолетно дете. Не знам чиме је ово мотивисано, могу само да нагађам. Претпостављам да је један од разлога што сам један од бранилаца Драгана Миловановића Црног.

Вероватно покушај да ме застраше и обесхрабре. Не да ме неће застрашити, него ће ми ово бити мотив више да ово истерам до краја. Оно што је опасно је што се овим младима шаље порука да они не требају овом граду и овој земљи. Неће нас отерати. Остаћемо овде да се боримо. Поднећемо кривничне пријаве. Безбедност нам је угрожена. Имам две поруке, прва је за јавност, а то је да ово није политика. Политика је начин организовања живота у заједници. Ово је криминал и застрашивање. Друга порука коју желим да пошаљем Александру Пајићу, Бобану Бирманчевићу и свим вођама њихових струја је да је ово болесно, рекао је Мијаиловић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa