Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Пети после девет кола: ВК Шабац

Пети после девет кола: ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Са позиције пет у 2022.

Звезда освојила бодове у Шапцу и још три бода за плеј оф групу. Пресудио дуг период без гола домаћих. Шапчани пети. Низ дербија у јакој конкуренцији. Плеј оф осигуран
Нову календарску годину шабачки ватерполисти ће дочекати на петом месту суперлигашке табеле и то је у овом тренутку и чињеница и реалност овдашњег клуба. Други меч против Звезде је изгледао боље него први, није се гост издвајао по било којем сегменту игре, али је поново меч решен после дугог периода Шапца без гола и неколико неискоришћених прилика за изједначење током другог и трећег периода, као и непрецизног петерца који је можда и дефинитивно преломио меч. Добру одбрану није адекватно испратио напад.

Нови систем такмичења доноси поделу у две групе после девет гола. Шабац ће у плеј оф групу, заједно са: Новим Београдом, Партизаном, Радничким, Црвеном Звездом и Војводином, док ће слабију групу чинити: Валис, Пролетер, Наис и Земун. На старту групе ће имати три бода. Највише стартних има Н. Београд, 15, Партизан 12, Раднички 9, Звезда 6, док Војводина нема ни бод.

Шабац – Црвена звезда 4:7 (0:1, 3:3, 1:2, 0:1)
Градски базен. Гледалаца: 600. Судије:Путниковић и Миловић. Искључења: Шабац 9, Црвена звезда 8. Петерци: Шабац 2 (1),
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић, Репановић, Копцев 1, Васовић, Жежељ, Станић, Тубић 2, Шулц 1, Стојановић, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Тртовић, Гајић, Радовић 2, Ивановић, Смиљевић.


Шапчане у јануару и фебруару очекује низ дербија. На Градском базену ће гостовати: Нови Београд,
Партизан, Раднички, док ће “делфини” гостовати у Новом Саду и Београду.

Сви из плеј оф групе су обезбедили пласман у плеј-оф, упитан је само распоред позиција, а у доигравање са седмог и осмог места ће и два тима слабије групе. Ваљевци су извесно седми, те је само осмо место упитно.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa