Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Борба за А лигу: ВК Сава

Борба за А лигу: ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Брзо тече Сава

Млади Шапчани на деоби првог места чекају нову 2022. годину. Најпријатније изненађење полусезоне. Неизвесно на пролеће. Тежи распоред, али највећи ривал гост у Шапцу
Било је јасно да Сава има квалитетнији састав у односу на претходну сезону, али мало ко је очекивао да ће победити седам пута у осам мечева, многе од њих решити у маниру искусних екипа, иако је реч о најмлађем саставу у Првој Б лиги. У великом стилу су се опростили од текуће године, убедљиво савладали Бања Луку и то без два нешто искуснија играча. Готово сви су се уписали у листу стрелаца и искористили прилику.

Сава - Бања Лука 22:9 (7:2, 7:0, 4:3, 4:4)
Градски базен. Гледалаца 200. Судије: . Искључења: Сава 6; Бања Лука 15. Петерци: Сава 6(2); Бања Лука 1(1).
САВА: Алимпић, Зец 3, Бабић 2(1), Лукић 2, Мићановић 1, Трбовић 4, Јездимировић 1, Мићић 1, Пантелић 1, Михаиловић 1, Јовановић, Новаковић 2, Гошић, Лазић 4(1).
БАЊА ЛУКА: Јагодић, Амиџић 2(1), Симић, Видеканић, Праштало 2, Главић, Врашњевећ, Деспинић, Јовановић 1, Божић, Вујковић 4.


Једини пораз Шапчани су претрпели од Кикинде. ЖАК је значајно искуснији, међутим и у дербију је славио у неизвесном мечу. Сава је изненадила Дорћол у гостима, надиграла искусни Врачар, Сингидунум, Спартак у Шапцу и генерално имала полусезону без замерки. У јакој конкуренцији су наступили, између осталог и играчи рођени 2007, 2008. године. Много је ученика основних школа који су играли и надиграли искусне.
Пролеће обећава неизвесност. Кикинда и Шабац деле бодовни салдо, а дерби ових ривала је на Градском базену. Сингидунум је такође у игри, има три бода заостатка, али ће угостити екипе са врха на пролеће. Дорћол такође може у борбу за прво место, но то би подразумевало више лоших наступа тимова изнад њих.
Како су истакли у Сави, екипа је растерећена брига. Нико их не може спречити да сањају Прву А лигу, но то није приоритет клуба, већ њихов даљи развој и напредак, док би ЖАК-у све осим титуле било неуспех.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa