Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Фото: РК Металопластика, Азиз Аиди

Фото: РК Металопластика, Азиз Аиди

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Мисли одавно у плеј офу

Обилић није представљао већи изазов ни комбинованом тиму Металопластике, а „витезови“ су били и одлична провера за још неке младе играче и њихове могућности у плеј офу. Наступила су и два дебитанта, један је завредео назив најбољег на мечу, млади голман Марјановић. Београђани су у финишу смањили заостатак.

-Одиграли смо растерећено и ми и они, имали смо прилику да покажемо свој стил, важна је победа, не толико бодовно, колико као залог за плеј оф. Трудићемо се да осиграмо најбоље што можемо у плеј офу – рекао је млади голман Дамјан Марјановић.

Металопластика - Обилић 33:30 (25:18)
Сала Гимназије. Гледалаца: 300. Судије: Иван и Бојан Колачић (оба Београд). Седмерци: МП 4(4); Обилић 2(1). Искључења: МП 8; Обилић 6 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Карић 1, Јевтић 1, Ћосић 2 (1), Срдановић, Ф. Миловановић 4, Аиди 9 (1), Антонијевић 3, Арсић (6 одбрана), Марјановић (7 одбрана), Терзић 4, Цвијановић 1, Тодоровић 2, Брајовић 6 (2), Миленковић, Мештер.
ОБИЛИЋ: Топаловић 2, Поповић 1, Једоксић, Цвијетић 7, Гојковић 2, Јестровић, Теодоровић 7, Милошевић, Јовановић 1, Милутиновић 2, Баћановић, Трудић, Антић 2, Шапоњић 6 (1), Сладић, Тасић (6 одбрана).


„Пластичари“ су одавно обезбедили плеј оф и увелико се припремају за доигравање за титулу. Последњих неколико мечева и предстојећи тутнир у Лозници биће и одлична провера управо за најважнији део сезоне.

-Против Обилића су прилику добила два дебитанта, имамо млад тим, али жељан борбе са правим приступом што је нама најважније. Проверили смо све играче на последњем мечу и сада нам следи апсолутна посвећеност припремама за плеј оф. Не задовољавамо се само учешћем у доигравању, већ и тамо желимо што бољи резултат – изјавио је помоћни тренер Давид Рашић.

У плеј офу наступају: Војводина, Динамо, Раднички, Партизан, Дубочица, Рудар, Шамот и Металопластика. Од фебруара ће ове екипе одиграти 14 кола, свако ће се састати против сваког ривала два пута, на домаћем и гостујућем терену.



Група А – статистика
Статистика не говори много, али може бити бар некакав показатељ или интересантан податак. На крају овог дела сезоне, Шапчани се могу похвалити са играчем који је најчешће био проглашен најбољим на дуелу у целој групи, то је Дарко Арсић, капитен који је МВП био четири пута.
Најбољи стрелац Шапчана је Војислав Брајовић са 57 голова, најбољи по головима из игре је Тунижанин Азиз Аиди. Лука Иванић је сакупио највише искључења у плавом дресу и са 12 принудних привремених напуштања терена одлуком арбитара је други у целој групи.

У А групи најбољу посету је имао Југовић у Каћу, међутим када гледамо само тимове у плеј офу, онда Шапчани предњаче у односу на друге.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa