Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Фото: сајт ФК Мачва, А. Поповић

Фото: сајт ФК Мачва, А. Поповић

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Поповић у тиму јесени

Млади десни бек Мачве Александар Поповић изабран је у идеални тим јесење полусезоне Прве лиге Србије на @ftbl.serbia. Летошње појачање се наметнуло играма на десној страни и допринело да Мачва на крају јесени буде још увек сигурна у плеј оф зони и са значајним шансама да се избори за јачу групу у каснијој подели.

Поповић је рођен у Београду 1999. године. Помоћмни тренер Мачве Горан Вуковић га је приметио и довео у Шабац из редова српсколигаша Студентског града. Већ на припремама се наметнуо, био стандардан током лета, а потом и у сезони. Стартовао је у 19 дуела, у 17 мечева је одиграо сваки минут, док је у свега два изашао из игре. Стрелац је и једног гола овај десни бек Шапчана који може добро да игра и на позицији десног крила. Само су Пешић, Адамовић и Јевтић одиграли више дуела.

Идеални тим чине голман Младости из Новог Сада Мирковић, у дефанзиви, уз Поповића ту су: Рађен (Инђија), Миловановић (Младост) и Конатар (Железничар). У везном реду су: Недељковић (Инђија), Милосављев (Инђија), Луковић (Јавор), по боку нападају Лучић (ИМТ) и Зувић (Жарково), док је најбољи центарфор јесени Видаков (Младост).

Наставак сезоне је 26. фебруара када Мачва, одмах гостује лидеру и првом фавориту за Супер лигу, екипи Инђије. Две провопласиране екипе ће се, после плеј офа пласирати директно у Супер лигу, док ће трећепласирани и четвртопласирани тим у доигравање за највиши ранг.

Подела лиге се спроводи после 30 рунди. Све екипе преносе комплетан бодовни салдо, не постоји подела бодова.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa