Инфо

23. децембар 2021.23. дец 2021.
Расписан Јавни позив за набавку нових машина и опреме у  сточарској производњи
АГРОЕКОНОМИЈА

Расписан Јавни позив за набавку нових машина и опреме у сточарској производњи

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за аграрна плаћања, расписало је Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству у 2022. години.

Подстицаји обухватају подстицаје за инвестиције у набавку нових машина и опреме за припрему, дистрибуцију и складиштење концентроване и кабасте сточне хране, за манипулацију и дистрибуцију чврстог, полутечног и течног стајњака, за заштиту добробити животиња, за вагање, усмеравање и обуздавање животиња, за производњу конзумних кокошијих јаја, за пчеларство, мужу и држање, одгој и тов живине.

Право на подстицај остварује подносилац, који је између осталог, у потпуности реализовао инвестиције за које подноси захтев у периоду од 1. јануара 2021. године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.

Рок за подношење захтева је од 4. јануара до 28. фебруара 2022. године.

Подстицаји се утврђују у износу од 50% од вредности прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65 % од ове вредности у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди.

Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години је 800.000 динара. Уколико се захтев за остваривање права на подстицаје односи на инвестиције у производњу конзумних кокошијих јаја, највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години је 3.000.000 динара.
Саветодавац за агроекономију Мирјана Милошевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa