Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Градоначелник Пајић посетио ОШ ,,МАЈУР“ У Штитару

Најављена нова улагања

Нема боље инвестиције од улагања у правилан развој и образовање деце јер је то улагање у будућност. Буџетом предвиђеним за 2021. годину, смањили смо цену вртића за 10 одсто. Обећали смо да нећемо стати на томе, па смо буџетом предвиђеним за наредну годину цену вртића смањили за додатних 10 одсто-рекао је Пајић
Градоначелник Шапца др Александар Пајић је прошлог понедељка са директором Основне школе ,,Мајур” Живаном Макевићем обишао школу у Мајуру, као и издвојено одељење у Штитару. Приликом посете градоначелник се упознао са условима у којима бораве предшколци у Штитару и истакао да услове треба знатно побољшати.

-Договорили смо се да у наредних неколико дана кренемо у реализацију пројекта реконструкције Дома културе у Штитару који ћемо прилагодити за ову намену. Изабран је извођач радова, а средства су обезбеђена у буџету Града Шапца од повраћаја пореза на имовину грађана. Радујем се што ће деца у Штитару ускоро имати прилику да похађају предшколско образовање у одличним условима. Овим вртићем проширићемо обухват деце, па ће вртић моћи да похађају и деца узраста од 3 до 5 година. Нема боље инвестиције од улагања у правилан развој и образовање деце јер је то улагање у будућност. Буџетом предвиђеним за 2021. годину, смањили смо цену вртића за 10 одсто. Обећали смо да нећемо стати на томе, па смо буџетом предвиђеним за наредну годину цену вртића смањили за додатних 10 одсто-рекао је Пајић.

Основну школу у Штитару похађа 80 ђака који иду у једну смену.

Фото: Глас Подриња


-Уверио сам се да се услови у Штитару не разликују много од оних који су у централној школи у Мајуру. У наредном периоду у Штитару је у плану и замена котла који сада користи мазут као енергент. Планирано је да се уради нов котао на пелет како бисмо добили већу енергетску ефикасност, а доста ниже рачуне. Реконструкција школског игралишта и уређење зелене површине у дворишту школе у Штитару су инвестиције планиране за 2022. Годину- додао је градоначелник Пајић и истакао да ће Град Шабац наставити да улаже у образовање јер је то улагање у будућност.

-Циљ нашег града је да деца са села имају приближно исте услове за образовање као и деца у граду- казао је Пајић.

Директор Основне школе ,,Мајур” Жван Макевић искао је да је велики бенефит што ученици основне школе у Штитару наставу похађају у једној смени.

-Један део школе у Штитару је реконструисан. Уложена су значајна средства за побољшање услова. У томе је помогао Град Шабац у износу од 2,4 милиона, а 600 хиљада обезбедила је школа из сопствених средстава. За следећу годину планирана је реконструкција спортског игралишта. Осим наших ученика тај терен моћи ће да користе и рекреативци који у поподневним сатима, када се заврши настава, долазе на спортске активности- рекао је Живан Макевић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa