Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Додељена прва награда “др Вера Рајић“ у Медицинској школи

Момчило награђен за изузетне резултате

Ротари клуб Шабац жели да установи дане сећања на њихову истакнуту чланицу. У току „Вериних дана” сваке године додељиваће се плакета и новчана награда ученицима медицинске школе који су се својим резултатима посебно истакли у тој години као вид подршке младима и њиховом раду
У оквиру манифестације “Дани др Вере Рајић” Ротари клуба Шабац, у четвртак је у свечаној сали Медицинске школе “др Андра Јовановић” у Шапцу одржана додела награде “др Вера Рајић” за изузетне резултате постигнуте у досадашњем школовању.

Добитник награде је ученик одељења IV5 смера медицинска сестра-техничар Момчило Михаиловић. У току досадашњег школовања добијао је највише оцене а поред тога Момчило је и активан волонтер Црвеног Крста, члан удружења „Светлост“, учествовао је у бројним омладинским разменама у земљи и иностранству. Активно се бавио многим социолошким и темама важним за друштвени живот. У периоду трајања пандемије Корона вируса, заједно са ученицима из свог одељења, поред школских обавеза одлазио је на вакциналне пунктове како би пружио помоћ здравственим радницима у процесу вакцинације.

-План ми је да наставим да се бавим медицином, већ теку припреме како бих уписао Медицински факултет. Ова награда ми јако значи у даљем напретку и развоју, као и пружена прилика за будућност.
Председник Ротари клуба Шабац Владимир Марковић истакао је да је докторка Вера остала упамћена као добар човек, пријатељ и хуманиста.

-Вера је једноставно речено са посла одлазила на посао. Чинила је да састанци Ротари клуба не буду превише формални а опет у исто време да све што је важно и оно што чини један састанак буде део састанка. Била је пријатељ свима - и додао да се нада да ће бар један од ученика које бирају кренути путем којим је она ишла.

По речима директорке Медицинске школе “др Андра Јовановић” Биљане Ђукнић мисија Медицинске школе поклапа се са целоживотном мисијом докторке Вере Рајић - бригом о здрављу и хуманости.

-Почаствовани смо што је Ротари клуб наградио нашег најбољег ученика смера медицинска сестра-техничар и радујемо се и долазећој традицији, да сачувамо успомену на докторку Веру и да млади ученици крену путевима здравства, медицине и хуманизма јер је она била поборник истог.
На Светог Николу, 19. децембра 2020. године, преминула је докторка Вера Рајић, истакнути члан Ротари клуба Шабац, где је у једном периоду обављала дужност председнице. Свој радни век посветила је очувању здравља најмлађих. У Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” као специјалиста педијатрије лечила је генерације деце, а након пензионисања је наставила да ради у приватној пракси.

Ротари клуб Шабац жели да установи дане сећања на њихову истакнуту чланицу у оквиру којих ће наставити да шири мисију рада на предавањима везаним за здравље младих као што је и докторка Вера чинила. У току „Вериних дана” сваке године додељиваће се плакета и новчана награда ученицима медицинске школе који су се својим резултатима посебно истакли у тој години као вид подршке младима и њиховом раду.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa