Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ ГОРАН ЗАРИЋ

Озарићемо Владимирце

„Надамо се одласку короне што би нас сигурно озарило али и асфалтирању и бројним пословима које смо радили у години на истеку. Користим прилику да житељима своје општине али и свим људима добре воље честитам 2022. годину и Божић, пожелим добро здравље изнад свега са надом да се виђамо у Владимирцима који више нису слепо црево већ општина која дише пуним плућима и има велике планове, завршио је свој осврт на 2021. годину али и планове за 2022. годину од које се очекује пуно, председник Општине Владимирци Горан Зарић
Горан Зарић је релативно кратко на челу Општине Владимирци али је са својим тимом спремно прошао и пандемијске бриге али и поплаве и несвакидашње проблеме са снегом, и до пола метра, у свих 29 села и самој варошици:
Ко се у коло хвата, у ноге се узда, вели наш народ, уз препознатљив осмех зборио је челни човек Општине Владимирци и додао, истина је све речено али то да се на муци познају јунаци. Не могу рећи да је све ишло глатко али житељи општине су положили испит. Како вакцинисањем и одговорним понашањем мада је било и супротних примера. До краја, свако одлучује о свом животу у мери у којој се о њему брине. Опет невоље попут поплава и тог несвакидашњег снега, неко ће рећи кад му време није, неко чему сте се надали, али у оквиру својих могућности све се санирало али и очистило, где у први план иду комплименти на рачун ЈКП „Извор“. Мала смо општина, скромна механизација надомештена је даноноћним радом и ето сада имамо уигран тим за долазећу зиму која има своје ћуди.

Било је током године и доста приче о геотермалној бушотини, потом бањи Владимирци, обновљивој енергији.
-Велика је ствар за будућност општине да имамо потенцијале за развијање. Већ опредељених 13 милиона динара државних пара за бушотину која ће надамо се у догледно време показати да ли имамо право на већа очекивања. Буде ли тако бања ће бити нешто што је и више од очекиваног. У близини смо великих градова па се надамо, буде ли среће, и надомак живота о којем се само машта. Али истичем ништа без помоћи државе уз велику захвалност, незаборавља челни човек Владимираца.

О обновљивој енергији ломе се копља а и ту Владимирци имају свој адут:
- Увелико се разматра како би се потенцијали за постављање панела искористили. Наравно природа и податак да смо пољопривредни крај говори да морамо бринути о свему пре доношења било какве одлуке, вели председник општине.

Током године много се радило на асфалтирању сеоских путева али се ту, утисак је, неће стати:
- Чак шта више, планови су велики што из буџета што уз помоћ државе надамо се испуњењу свих реалних жеља као путоказ како да младе задржимо на селу.

Податак да дневно у Владимирце стиже око 1000 ђака, уз обезбеђен превоз, и то из Ваљева и Обреновца те комшијских средина и саме општине, вредно је помене:
- Ми имамо и уређену основну школу „Жика Поповић“ али и Посавотамнавску средњу школу са Домом ученика. Уређењем и ограђивањем дворишта средње школе створиће се услови по којима ће она бити у самом врху овог дела Србије. Имамо и основну школу „Јован Цвијић“ у Дебрцу, која задовоља потребе становништва које гравитира том делу општине али и бројна одељења по селима која су углавном уређена по стандардима.

Не могу рећи да је све ишло глатко али житељи општине су положили испит. Како вакцинисањем и одговорним понашањем мада је било и супротних примера


О пољопривреди, путевима брине се и увек упућије ка бољитку:
- Пољопривредни произвођачи имају могућност да их струка упути у све погодности да живе квалитетније и уз планове који воде у више него бољи живот. Путеви су део који морамо решавати до нивоа атарских путева, правично и на задовољство свих а опет зарад будућности села.

И поред сушне године ЈКП „Извор“ је дао свој максимум:
-Морамо се опет вратити народној изреци, на муци се познају јунаци. Било је изнад очекивања иако реално није лако одржавати мрежу у дужини која се мери стотинама километара.

Центар за социјални рад испуњава колико је то могуће бројне захтеве корисника.
-Сам податак да се брине о чак 2500 невољника говори за себе. Трудимо се да испунимо сваки захтев који испуњава законске услове али у оквиру материјалних могућности. Геронто служба ће наставити свој рад јер ни на најстарије којима треба помоћ не смемо заборавити, каже Зарић.

Предшколска установа „Сунцокрети“ је светионик бриге о најмлађима:
-Капа доле за рад ове установе која слободно можемо рећи има евро стандарде па очекујемо нове пословне подвиге попут већ пар пројеката које су реализовали са фондацијом Новак Ђоковић.
Занимљива је идеја о подизању на виши ниво рад библиотеке „Диша Атић“ и туристичке организације:

-Лепо је да се неко сетио да уз успехе у раду не заборавимо ни претке. Волео бих, а не сумњам да је жеља свих да уприличимо изложбе о старинама, да уредимо трг у том смислу и младе подсетимо како на обичаје тако и на знамените људе. Реализацију остављамо за наредну годину.

Црвени крст и комесаријат за избегла и расељена лица су пример многима:
- Збринули смо око 3000 невољника у пролазу а око 1000 је остало на овом терену. Ради и кухиња за најугроженије а на бројним акцијама види се да смо у врху и хуманих који поклањају течност која живот значи, што нас додатно радује, тврди Зарић.

Спорт је неизбежно питање али и нешто што селу много значи:

Ми бринемо о фудбалу колико је губер дуг али незаборављамо ни сеоске олимпијске игре. Биће тако и надаље јер млади су наша велика брига па ниче све више терена за мале спортове.

Манифестација „Гудијада“ је прича за себе у оквиру петровданских дана:
-Не смирују се коментари о виђеном а ми смо имали прилику да покажемо лепоту дружења и препознатљиво гостопримство. Била је то нестварна слика реке људи из овог дела Србије а у наредним годинама биће и боље, речи су председника општине.

Усвојен је буџет за 2022.годину, који су планови:
- Да се уклопимо у ту суму од непуних 574 милиона динара и да се уз помоћ државе померимо значајно напред. Надамо се одласку короне што би нас сигурно озарило али и асфалтирању и бројним пословима које смо радили у години на истеку. Користим прилику да житељима своје општине али и свим људима добре воље честитам 2022. годину и Божић, пожелим добро здравље изнад свега са надом да се виђамо у Владимирцима који више нису слепо црево већ општина која дише пуним плућима и има велике планове, завршио је свој осврт на 2021. годину али и планове за 2022. годину од које се очекује пуно, председник Општине Владимирци Горан Зарић.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa