Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ О ФИНАНСИЈСКОМ И ПЛАНУ РАДА ВРТИЋА ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

“Полетарци” у новом простору

Прва фаза пројекта изградње, проширења и реконструкције ПУ “Полетарац” је завршена тако да су се малишани и запослени у обданишту већ уселили у новоизграђени део
Пре десетак дана почело је рушење коцељевачког вртића, монтажне зграде која је пре четири деценије отворила своја врата за најмлађе становнике ове општине. На њеном месту биће изграђен потпуно нов објекат, боравци за децу, који ће бити комфорнији и модернији и који ће са новоизграђеним делом чинити репрезентативан комплекс намењен коцељевачким полетарцима.

Прва фаза пројекта изградње, проширења и реконструкције ПУ “Полетарац” је завршена тако да су се малишани и запослени у обданишту већ уселили у новоизграђени део.

О финансијском плану за 2022. као и о годишњем програму рада ове установе разговарало се на прошлонедељној седници Општинског већа.

Начелник одељења за привреду, пољопривреду, саобраћај, туризам, општу управу и јавне службе Миодраг Тадић је том приликом подвукао да је оно што је планирано овим документима урађено у складу са искуством из претходих година, упркос непознаницама након усељења у нови објекат, те да ће се уколико буде било потребе радити измене и допуне, посебно финансијског плана.

Да је финансијски план за наредну годину урађен у складу са овогодишњим потврдила је вд директорка “Полетарца” Марина Гајић, која је на ову функцију постављена након изненадне смрти дугогодишње директорке Гордане Мијаиловић.

–Колико смо тачно успели да одредимо неке суме, видећемо, јер имамо нов објекат и вероватно ће бити промена у износима у самом одржавању. Ако се у току године укаже потреба, мењаћемо план. Негде смо гледали да рационално распоредимо та средства. Нешто смо умањивали, како би на другој страни повећали. На пример, на струји смо повећали износ јер претпостављамо да ће бити потребно више новца због већег објекта, а на ставци за поправке смо избрисали износ у целости, јер на нови објекат имамо гаранцију две године. Ту су суштинске промене. Што се осталог тиче суме су остале готово исте. Било је великих поскупљења а ми у овом тренутку нисмо у потпуности искористили средства опредељена за храну, јер је било мање деце, али смо задржали исти износ и рачунамо да ће нам бити довољно- истакла је Гајић.

Измене у годишњем плану рада, према њеним речима, односе се на прерасподелу запослених у стручним тимовима. Такође, промене се односе и на кадровску структуру, док суштинских промена у плану нема што се тиче васпитно-образовног рада.

Председник већа Душан Илинчић изразио је наду да су се сви запослени, као и родитељи и деца већ навикли на новоизграђени део ПУ “Полетарац”.

–То су потпуно нови амбијентални услови и верујем да су евентуални проблеми превазиђени и да све иде својим током. Исељавање, решавање свих проблема, а опет неометано функционисање вртића није лако ускладити. Очекујем да ће од јуна месеца, што се тиче вртића, све функционисати у пуном капацитету- рекао је Илинчић.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa