Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Крупним корацима напред уз дику прецима
30 РЕДОВНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ВЛАДИМИРЦИ

Крупним корацима напред уз дику прецима

Сам ход напред и по резултатима и по плановима а усклађен са буџетом и уз помоћ државе, то су путеви попут геотермалне бушотине асфалтирање путева и други пажње вредни пројекти. Било је простора и за идеје које би учиниле Владимирце препознатљивим а истовремено вредним наследницима предака које треба итекако користити.

У пар тачака финансије су биле увод да би се стигло до утврђивања предлога буџета општине за 2022.годину. Уследило је и устројавање цивилне заштите а говорило се и о радном телу за праћење примена антикорупцијског плана. Потом су утврђени предлози о давању сагласности о раду и то редом, предшколске установе „Сунцокрети“, основних школа „Жика Поповић“ и „Јован Цвијић“, Посавотамнавске средње школе са Домом ученика а потом редом о раду библиотеке „Диша Атић“ у 2022.години, центра за социјални рад, туристичке организације и ЈКП „Извор“ а било је простора и за новчане помоћи невољницима у оквиру могућности.

Током разматрања о реченим тачкама дневног реда родила се идеја да се поради на осмишљавању нових манифестација попут сајма цвећарства али и етно поставке а позабавило би се и знаменитим људима и другим бројним могућностима да се Општина Владимирци учини препознатљивом дестинацијом. Млади би опет добили прилику да се упознају са богатом прошлошћу која се итекако да употребити као наук примера ради попут народње ношње по периодима, легендарних опанака и већ свега што је чинило ту богату прошлост.

Намера је да се обогати рад библиотеке „Диша Атић“ и туристичке организације у сарадњи која би изнедрила и друге идеје а све за богатији свакодневни живот.

Председник општине је на пластичном примеру говорио о царском друму Ваљево - Шабац који је за већину био непознаница. Запис обогаћен предањем говори о периоду великог Сулејмана и силне војске која се народски „ваљала“ од Ваљева ка Шапцу у жељи да га пороби. На Диздаревачи непрегледну војску сачекали су сељани широке руке уз обилну гозбу и пиће, војнике распојасали и слушали их како у заносу хвале наш народ. Из чесме народне мудрости потекао је епилог о победи српске војске код Шапца када се родио царски пут којим се турски врховник нипошто није хтео вратити.

Поучно како се прошлост може користити да се за неке нове ововременске победе. Ако је судити по овој седници општинског већа следе богата лета новим садржајима и већ постојећим које ће се, утврдили су сви, дићи на највиши ниво.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa