Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Прва фаза  истраживања у Крупњу
САСТАНАК НА РУДАРСКО ГЕОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ

Прва фаза истраживања у Крупњу

У уторак 28. децембра 2021. године,у оквиру прве фазе геолошких истраживања на подручју општине Крупањ, одржан је радни састанак на Рударско-геолошком факултету у Београду. Представљен је месечни извештај о хидропотенцијалима и геопотенцијалима општине Крупањ, који су израдили професори и сарадници др Миленића из области геологије, хидрологије и вулканологије. Овим је завршена прва фаза геолошких истраживања, након које се настављају активности у другој фази.

Поред професора др Дејана Миленића, присуствовали су Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, народни посланик Ивана Поповић и Иван Исаиловић председник општине Крупањ.

Примарни циљ свих ових активности је експлоатација обновљивих извора енергије и очување животне средине од загађења. Крупањ је локална самоуправа која је последњих година интензивно приступила развоју туризма,као привредне гране, кроз коришћење постојећих капацитета, а у плану је и изградња три нова хотела. Обновљиви извори енергије били би коришћени за потребе даљинског грејања становништва у самом Крупњу и у објектима туризма, који представља развојну шансу ове локалне самоуправе.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa